دانشنامۀ آريانا

۱۳۹۱ دی ۵, سه‌شنبه

نائیک، ذاکر عبدالکریم

از: دانشنامه‌ی آریانا

فهرست مندرجات

[جهان اسلام][دانشمندان اسلامی]


دکتر ذاکر عبدالکریم نائیک (به انگلیسی: Zakir Abdul Karim Naik) (زادۀ ۱۸ اکتبر ۱۹٦۵ م - )، پزشک هندی در رشته‌ی جراحی، نویسنده، خطیب فعال اسلامی در سطح بین‌المللی[۱]، شخصیتی برجسته در جهان اسلام و بنیان‌گذار و مدیر بنیاد پژوهش اسلامی است که سازمانی ناسودبر و مالک شبکهٔ تلویزیونی جهانی پیس‌تی‌وی هند می‌باشد[٢]. او نمایندۀ افکار (ایدیولوژی) سلفی است.


[] زندگی‌نامه

ذاکر عبدالکریم نائیک، در ۱۸ اکتبر ۱۹٦۵ میلادی، در شهر بمبئی هندوستان چشم به جهان گشود[٣]. تحصـیلات ابتـدایی را در دبیرسـتان سـانت پیـتر (St. Peter's High School) به پایـان رسـاند و سـپس وارد دانـشــگاه پـزشــکی «کـیـشــنـاچـانـد چـالـیـرام» (Kishinchand Chellaram College یا دانشگاه ممبئی) شد و مدرک دکترا در رشته پزشکی را از آن‌جا به‌دست آورد[۴].

اگرچه ذاکر نائیک، در اصل یک دکتر است، اما پس از الهام‌گیری از احمدحسین دیدات، شغل پاره‌وقت خود را با انجام سخنرانی‌های اسلامی برای عموم مردم شروع کرد که به شهرت او انجامید[۵].

در حال حاضر، او یکی از مبلغان مشهور و از شماری علمای توانای دین اسلام شناخته می‌شود[٦] و در زمینه‌ی پاسخ‌های قناعت‌بخش در مورد دین اسلام به پرسش‌کننده‌ها، از شهرت خاصی برخوردار است. هم‌چنین او مدافع اسلام در برابر ادیان دیگر است[٧].

از سال ٢٠٠٢ میلادی به این سو در بیشتر از ٦٠٠ بحث دینی در نقاط مختلف جهان از جمله، امارات، کویت، کانادا، امریکا، انگلستان، قطر، بحرین، عربستان سعودی و چندین کشور دیگر اشتراک کرده است[٨].

دکتر نائیک، همه روزه تقریباً در ٢٠ کانال تلویزیونی در جهان دیده می‌شود و هزاران نفر از نقاط مختلف دنیا دوستدار شنیدن تبلیغات مذهبی او هستند و سخنانش در کست‌های دیداری و شنیداری نیز در بازارهای سی‌دی فروشی در سراسر جهان به‌ویژه جهان اسلام، دیده می‌شود[۹].

از ماه نوامبر سال ٢٠٠٧ به این سو، رهبری کنفرانس ۱٠ روزه اسلامی را که همه ساله با اشتراک ۱٢ عالم توانایی دین از سراسر جهان اسلام برگزار می‌شود، بر عهده دارد[۱٠].


[] دیدگاه‌ها




[] آثار

دکتر ذاکر نائیک، مقالات زیادی نوشته است و برخی از کتاب‌های او عبارت اند از:

  • پاسخ به سوالات متداول و مشترک پرسیده شده از طریق غیرمسلمانان.
  • سازگاری یا عدم‌سازگاری قرآن و علوم معاصر.
  • مفهوم خدا در ادیان بزرگ
  • اسلام و تروریسم
  • حقوق زنان در اسلام – حفاظت شده یا تحت کنترل؟
  • آیا باید قرآن را با درک بخوانیم؟
  • کلام خدا در قرآن؟



[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]


[] يادداشت‌ها

يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]-
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]