کنفرانس لندن قرار است که چهارم دسامبر ٢٠۱۴، به میزبانی بریتانیا و افغانستان برگزار شود. در این کنفرانس، دولت وحدت ملی افغانستان دیدگاه و برنامههای خود را برای جامعه جهانی بیان میکند. در کنار آن، جامعه جهانی نیز با توجه به برنامههای دولت وحدت ملی، کمک و حمایتهای خود برای افغانستان را اعلام خواهند کرد.
نشست نمایندگان جامعه مدنی، مذکرات وزیران کشورهای شرکتکننده درباره همکاری اقتصادی منطقهای و میزگرد درباره توسعه بخش خصوصی در افغانستان، از بخشهای مهم کنفرانس لندن خواهد بود.
۱دسامبـر۲۰۱۴
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان صبح امروز در راس یک هیات عالیرتبه دولتی برای شرکت در کنفرانس لندن و نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو عازم اروپا شد. ابتدا، او و هیات همراهش وارد شهر بروکسل میشوند و سپس، برای سفر رسمی چهار روزه عازم لندن، پایتخت بریتانیا خواهد شد.
▲
سفر محمداشرف غنی به اروپا
براساس خبرنامه دفتر رئیس جمهوری افغانستان، محمداشرف غنی و هیات همراهش امروز وارد شهر بروکسل، پایتخت بلژیک میشوند و در نشست وزرای خارجه ناتو سخنرانی خواهد کرد.
در دو ماه گذشته این پنجمین سفر خارجی رئیس جمهور افغانستان
دفتر ریاست جمهوری افغانستان افزوده که اشرف غنی فردا، سهشنبه برای سفر رسمی چهار روزه عازم لندن، پایتخت بریتانیا خواهد شد که در کنار شرکت و سخنرانی در کنفرانس لندن، با دیوید کامرون، نخستوزیر، شهزاده چارلز، ولیعهد و مقامات کشورها و سازمانهای بینالمللی کمککننده به افغانستان، دیدار و گفتگو خواهد کرد.
در این خبرنامه آمده است که عبدالله عبدالله، رئیس اجرائی، عبدالرشید راشد، سرپرست دادگاه عالی، محمدحنیف اتمر، مشاور امنیت ملی، صلاحالدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح و همچنین سرپرستهای وزرای امور خارجه، مالیه، امور زنان و شماری از اعضای شورای ملی افغانستان رئیس جمهور افغانستان را در این سفر همراهی میکنند.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، روز سهشنبه، رسماً آغاز ماموریت مشورتی خود برای افغانستان را اعلام کرد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در نشست وزیران خارجه عضو این سازمان گفت که ناتو نیاز دارد تا با چالشها در شرق برخورد کند.
دبیرکل ناتو در حضور محمداشرف غنی ، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان گفت: «ماموریت جدید ناتو تحت نام حمایت قاطع از اول جنوری (ژانویه) ۲۰۱۵ آغاز خواهد شد، روزیکه ماموریت کنونی رزمی در افغانستان به پایان خواهد رسید.»
شمار نیروهای ناتو در افغانستان از ۱۴۰ هزار در سه سال پیش، اکنون به حدود ۱۳ هزار سرباز کاهش یافته است.
مقامهای ناتو گفتهاند که برای ماموریت جدید در افغانستان، ایالات متحده آمریکا حدود ۱۰ هزار سرباز و شمار معدودی نیروهای ضد ترور تعهد کرده است که وظیفه اصلیشان آموزش و مشورهدهی به نیروهای امنیتی افغانستان است.
محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، رهبران دولت وحدت ملی افغانستان، برای نخستینبار پس از آغاز بهکار این دولت در ماه سپتامبر، در نشست وزیران خارجه ناتو شرکت کردند.
رئیس جمهوری افغانستان گفت که رابطه کشورش با ناتو وارد یک مرحله جدید میشود. به گفتۀاو، نیروهای امنیتی افغانستان آمادهاند تا مسئولیت دفاع از کشورشان را بهعهده بگیرند.
اشرف غنی افزود: «ما مشتاقانه خواهان این بودهایم که حضور ناتو در افغانستان موجب امنیت و مصونیت برای مردم ما شود و جامعه ما را قادر بسازد تا بر فقرزدایی و تقویت جایگاه زنان و جوانان متمرکز شود. متأسفانه امنیت همچنان مهمترین اولویت ماست. خوشبختانه افغانها ماهیت جنگ تحمیلی بر کشورشان را درک میکنند و بیصبرانه منتظر برقراری صلحاند؛ بههمین دلیل از نیروهای امنیتیشان بهصورت کامل حمایت میکنند.»
محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله، رهبران دولت وحدت ملی افغانستان، برای نخستینبار پس از آغاز بهکار این دولت در ماه سپتامبر، در نشست وزیران خارجه ناتو شرکت کردند.
دبیرکل ناتو هم گفت که «حضور هر دو رهبر دولت وحدت ملی در اینجا بیانگر تعهد قوی متقابل میان ناتو و افغانستان در آینده است.»
در روزهای اخیر هر دو مجلس پارلمان افغانستان موافقتنامه امنیتی با آمریکا و موافقتنامه وضعیت نیروها با ناتو را تصویب کردند.
پنجشنبه ۴ دسامبر ٢٠۱۴ (۱۳ آذر ۱٣۹٣)، محمداشرف غنی، و عبدالله عبدلله، رهبران دولت وحدت ملی افغانستان و تنی چند از مقامات ارشد این کشور، کنفرانس یک روزه لندن برای افغانستان شرکت کردند. مقامات افغانستان در این اجلاس طرحهای این کشور برای اصلاحات را ارائه دادند.
▲
کنفرانس یک روزه لندن برای افغانستان
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان، روز دوشنبه اول دسامبر ٢٠۱۴ (۱٠ آذر ۱٣۹٣)، در راس یک هیات عالی رتبه دولتی برای شرکت در کنفرانس لندن و نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو عازم اروپا شد. این نشست، در ۴ دسامبر ٢٠۱۴، در لندن برگزار شد. کشورها و سازمانهای شرکتکننده در آن، برای بازتعریف رابطه افغانستان و جامعه جهانی، تعهدات خود نسبت به این کشور را تجدید کردند.
اشرف غنی و عبدالله عبدالله، رهبران دولت وحدت ملی افغانستان، که اولین و آخرین سخنرانهای کنفرانس لندن بودند، بار دیگر تأکید کردند که مصمم به آوردن امنیت و مبارزه با فساد به کشورشان هستند.
اشرف غنی، در سخنرانی پایانی این کنفرانس، با لحنی متفاوت از حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان، ضمن قدردانی از همکاری و «فداکاری» نیروهای غربی در کشورش، از کشورهای غربی خواست افغانستان را تنها نگذارند و به رشد اقتصادش کمک کنند تا روی پای خودش بایستد. اشرف غنی گفت افغانستان میخواهد یک کشور مستقل باشد، اما در عین داشتن استقلال، رابطه خوب و نزدیکی با همه کشورهای جهان داشته باشد.
کنفرانس لندن برای افغانستان با تجدید تعهد کشورهای شرکتکننده پایان یافت
رییس جمهوری افغانستان از جامعه بینالملل خواسته است تا با پایان ماموریت این کشورها در افغانستان، کشورش را رها نکنند.
وی به حاضران در کنفرانس گفت: «اینجا آمدهایم که بگوییم حالا ما متحدیم و به ما کمک کنید. ما توافقنامههای امنیتی را امضا کردیم، پرونده کابلبانک را گشودیم، دادگاه عالی در یکماه آینده این پرونده را نهایی خواهد کرد. در مواجهه با مشکلات درنگ نکردیم، مشکلات را میدانیم و میخواهیم آنرا حل کنیم.»
غنی همجنین افزود: «فقر شدید کماکان دامنگیر افغانستان است، فقر از عوامل بیثباتی است، عامل تولید مواد مخدر است، باید به فقرزدایی بهعنوان معضل اصلی تمرکز کنیم، اصلاحات دولت ما طوری پیش خواهد رفت که هرکسی بتواند کاری داشته باشد عرضه خدمات برای ما بسیار مهم است.»
او از شرکای بینالمللی این کشور خواست با آنها همکاری کنند، تا بتوانند یک سیستم پاسخگو و کارا ایجاد کنند. او گفت که افغانستان تواناییهای بالقوه زیادی دارد.
غنی در پایان سخنان خود بار دیگر از نخست وزیر بریتانیا بهخاطر برگزاری کنفرانس امروز قدردانی کرد.
روز جمعه ۵ دسامبر ۲۰۱۴، همزمان با رایگیری در پارلمان آلمان، اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان وارد برلین شد. او با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و اشتاین مایر، وزیر امور خارجه این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
▲
اشرف غنی وارد برلین شد
اشرف غنی و عبدالله روز جمعه ۵ دسامبر ۲۰۱۴ (۱۴ آذر ۱٣۹٣)، برای ادامه گفتوگو با متحدان غربی افغانستان وارد برلین پایتخت آلمان شدند. آلمان یکی از کشورهای عمده کمککننده به افغانستان در ۱۳ سال گذشته بوده است و پس از آمریکا و بریتانیا بیشترین نیرو را در چارچوب آیساف به افغانستان فرستاد.
اشرف غنی و عبدالله، برای ادامه گفتوگو با متحدان غربی افغانستان وارد برلین پایتخت آلمان شدند
انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در دیدار با اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان وعده سپرد که کشورش بعد از خروج نیروهای جنگی ناتو از حکومت جدید افغانستان حمایت میکند. وی که در یک کنفرانس خبری مشترک در برلین سخن میگفت، افزود کشورش از طریق آموزش نیروهای نظامی و کمکهای انکشافی مدت طولانیتری از افغانستان حمایت خواهد کرد.
مرکل گفت: «آلمان مسئولیت دارد؛ بهویژه برای امنیت در شمال افغانستان». او افزود: «ما همیشه یک هدف را پیگیری میکردیم و آن را همچنان ادامه میدهیم؛ توسعه اقتصادی افغانها، معارف، و آموزش دوگانه حرفوی و نظری برای ما همانقدر اهمیت دارند که آموزش نیروهای امنیتی».
اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان نیز در این نشست خبری گفت که افغانستان در حال گفتگو با کشورهای همسایه بهشمول چین است تا یک توافق منطقهای صلح و امنیت بهدست آید. او گفت: «همه اینها در مراحل ابتدایی هستند. ما روی یک برنامهی مفصل کار میکنیم».