دانشنامۀ آريانا

۱۳۹۶ تیر ۱۰, شنبه

٨ نکته‌ی جالب در مورد افغانستان

از: سایت العربیه فارسی

٨ نکته‌ی جالب در مورد افغانستان


فهرست مندرجات

.



٨ نکته‌ی جالب

افغانستان را کشور دوست‌داشتنی جهان ساخت

پرچم برافراشته‌ی افغانستان

افغانستان، کشور محصور در خشکی در آسیای مرکزی است. این کشور ٦۵۲٬۸٦۴ کیلومتر مربع مساحت چهل‌ویکمین کشور وسیع دنیا است و جمعیت آن در سال ۲۰۱۵ بیش از ۳۲ میلیون نفر بوده که آن‌را در رتبه چهل‌ودوم پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا قرار می‌دهد. این جمعیت ترکیبی از اقوام گوناگون مانند: پشتون‌ها، تاجیک‌ها، هزاره‌ها، ازبک‌ها، ایماق‌ها، ترکمن‌ها، بلوچ‌ها، نورستانی‌ها، پشه‌یی‌ها و... است. فارسی دری و پشتو زبان‌های رسمی این کشور و اسلام دین رسمی آن است. حدود چهار دهه جنگ، افغانستان را به‌یکی از کشورهای خطرناک و فقیر دنیا تبدیل کرده‌ است. با وجود این، به‌نوشته‌ی سایت «گلوبال ویسیز» (Global Visas)، ٨ نکته‌ی جالب، افغانستان را کشور دوست‌داشتنی جهان ساخته است.

سایت «گلوبال ویسیز» (Global Visas) در مطلبی نوشته است، شاید نام افغانستان به‌دلیل تصویر نادرستی که طالبان در دوران حاکمیت ۵ ساله‌ی خود در سطح جهان از آن ساخت، عده‌ای را وحشت‌‌زده کند. اما اگر از دریچه‌ای غیر از جنگ و سیاست به افغانستان نگاه کنیم، این کشور به‌دلایل متعددی می‌تواند یکی از دوست‌‌داشتنی‌‌ترین کشورهای جهان باشد.

به‌جای این‌که از خود بپرسیم چرا این تعداد شهروند افغان هر سال زادگاه خود را ترک می‌کنند، بهتر است بپرسیم چرا تعداد زیادی از شهروندان این کشور با وجود سختی‌ها و مشکلات فراوان هم‌چنان در وطن خود باقی مانده‌اند؟ نکاتی را در این‌جا ذکر می‌کنیم که بر اساس سایت «گلوبل ویسیز» افغانستان را یکی از دوست‌داشتنی‌ترین کشور جهان ساخته است.


۱جمعیت فوق‌العاده جوان

افغانستان پنجمین کشور جوان جهان است و ٦٨ درصد جمعیت آن را جوانان و کودکان زیر ٢۵ سال تشکیل می‌دهد. این ترکیب جمعیتی باعث شده این کشور از سرمایه‌ی انسانی عظیمی برای پیشرفت برخوردار بوده و امید فراوان به آینده خود داشته باشد.


۲تنوع در همه زمینه‌ها

افغانستان مهد تنوع است. این کشور اگرچه در محدوده‌ی جغرافیایی نسبتاً کوچکی قرار گرفته است، به لحاظ فرهنگی، زبانی، مذهبی، قومی، نژادی، غذا، پوشاک، موسیقی، مناظر طبیعی، گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی در زمره متنوع‌ترین کشورهای جهان قرار دارد.


۳مهمان‌نوازی

افغان‌ها مردمان مهمان‌نوازی هستند که مهمان را عضوی از خانواده خود می‌دانند و با غذاهای خانگی لذیذ از او پذیرایی می‌کنند. مهمان‌نوازی تاریخی افغان‌ها باعث شده است، آن‌ها ضرب‌المثل‌های زیادی با مضمون پذیرایی از مهمان در فرهنگ‌عامه‌ی خود داشته باشند.


۴میهن‌‌پرستی با وجود اختلافات

مردم افغانستان مردمی بسیار میهن‌پرست هستند که تاریخ طولانی جنگ با استعمارگران و متجاوزان خارجی این نکته را به‌خوبی ثابت می‌کند.


۵نقش روزافزون زنان در جامعه

پس از سقوط رژیم طالبان، شرایط زندگی برای زنان به‌کلی در این کشور تغییر کرد. آن‌ها از فرصت‌های شغلی برابری با مردان برخوردارند و در بیشتر عرصه‌ها در کنار مردان حضور دارند. ضمن این‌که از میزان خشونت علیه زنان نیز به‌شدت کاسته شده است و دختران افغان امروز به‌راحتی می‌توانند در مدارس به تحصیل علم و دانش بپردازند.


٦سادگی چشم‌نواز

افغان‌ها به ساده‌ترین شکل زندگی خود را سپری می‌کنند. برعکس اعضای خانواده‌های غربی، اعضای خانواده‌های افغانی تمایل دارند همگی در کنار یکدیگر زندگی کنند. به‌دلیل همین خصلت سادگی، آن‌ها چهارزانو زدن را به‌نشستن بر روی صندلی و خوابیدن برروی زمین را به خوابیدن برروی تخت ترجیح می‌دهند. اجتناب از تجملات باعث شده است آن‌ها بتوانند از تمامی سختی‌هایی که در طول تاریخ بر آن‌ها تحمیل شده است به‌سلامت عبور کنند.


۷نان، نان و نان

افغان‌ها به‌خوردن نان مخصوص خودشان که یکی از خوشمزه‌ترین انواع نان در جهان است، اعتیاد دارند. آن‌ها حتی غذای معروفی به‌نام شوربا دارند که نان را در آن تلیت می‌کنند و سپس دوباره آن نان خیس‌شده را با نان خشک میل می‌کنند.


۸ثروت‌های روی زمین و زیرزمین

بیش از ٨٠ درصد جمعیت افغانستان از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کنند و برخی محصولات کشاورزی آن از جمله انار قندهار دارای شهرت جهانی هستند. در عین حال، افغانستان از لحاظ منابع معدنی مثل طلا، مس و سایر فلزات گرانبها نیز یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان است. تهدیدات امنیتی باعث شده که طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری چندانی در بخش معادن این کشور صورت نگیرد. طبق مطالعات، ارزش منابع معدنی افغانستان حدود ٣ هزار میلیارد دلار تخمین‌زده شده است.[۱]


[] يادداشت‌ها

يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی بازنویسی و ارسال شده است.


[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- ٨ نکته‌ی جالب که افغانستان را کشور دوست‌داشتنی جهان ساخت، دبی - سایت العربیه فارسی: چهارشنبه ۱۴ شعبان ۱۴٣٨ هـ.ق - ۱٠ مه ٢٠۱٧ م


[] جُستارهای وابسته




[] سرچشمه‌ها

سایت العربیه فارسی