دانشنامۀ آريانا

۱۳۹۱ بهمن ۱۵, یکشنبه

میوه خشک (خشکبار)

از: دانشنامه‌ی آریانا


فهرست الفبايی

آابپتثجچحخد
ذرزژسشصضطظع
غفقکگلمنوهی

[گیاهان][میوه‌ها]


میوه‌ خشک یا خشکبار و یا خشکه‌بار (به انگلیسی: Dried fruit؛ به آلمانی: Trockenobst یا Dörrobst)، به میوه‌های خشک شده و برخی مغز دانه‌ها گفته می‌شود؛ مانند پسته، بادام، فندق، گردو خشک و میوه‌های خشک مانند کشمش، کشمش سبز، کشمش سبز تیزابی، برگه آلو بخارا، قیسی خشک، برگه هلو، برگه زردآلو ، برگه آلو، برگه آلوچه و برگه آلبالو، خرما، انجیر خشک[۱]. خشکبار جز آجیل حساب نمی‌شود[٢]. در قدیم آن را میوه خشک می‌گفته‌اند[٣].

میوه‌های خشک اثرات درمانی موثر و مفیدی دارند، بدون این‌که عوارض جانبی داشته باشند. مغذی هستند و انرژی لازم را برای بدن تامین می‌کنند. در حقیقت می‌توان گفت میوه‌های خشک مانند یک کپسول طبیعی برای حفظ سلامتی بدن عمل می‌کنند.[۴]


آمیوه‌های خشک ردهٔ  " آ "





امیوه‌های خشک ردهٔ  " الف "

بمیوه‌های خشک ردهٔ  " ب "

  • بادام
  • بادام زمینی
  • بادام هندی
  • بلوط



پمیوه‌های خشک ردهٔ  " پ "

  • پسته



تمیوه‌های خشک ردهٔ  " ت "

  • توت



ثمیوه‌های خشک ردهٔ  " ث "





جمیوه‌های خشک ردهٔ  " ج "

  • جلغوزه



چمیوه‌های خشک ردهٔ  " چ "

حمیوه‌های خشک ردهٔ  " ح "





خمیوه‌های خشک ردهٔ  " خ "

دمیوه‌های خشک ردهٔ  " د "





ذمیوه‌های خشک ردهٔ  " ذ "





رمیوه‌های خشک ردهٔ  " ر "





زمیوه‌های خشک ردهٔ  " ز "





ژمیوه‌های خشک ردهٔ  " ژ "





سمیوه‌های خشک ردهٔ  " س "

شمیوه‌های خشک ردهٔ  " ش "





صمیوه‌های خشک ردهٔ  " ص "





ضمیوه‌های خشک ردهٔ  " ض "





طمیوه‌های خشک ردهٔ  " ط "





ظمیوه‌های خشک ردهٔ  " ظ "





عمیوه‌های خشک ردهٔ  " ع "

  • عناب



غ میوه‌های خشک ردهٔ  " غ "





فمیوه‌های خشک ردهٔ  " ف "

  • فندق



قمیوه‌های خشک ردهٔ  " ق "





کمیوه‌های خشک ردهٔ  " ک "

گمیوه‌های خشک ردهٔ  " گ "

لمیوه‌های خشک ردهٔ  " ل "





ممیوه‌های خشک ردهٔ  " م "





نمیوه‌های خشک ردهٔ  " ن "

  • نخود



ومیوه‌های خشک ردهٔ  " و "




هـمیوه‌های خشک ردهٔ  " هـ "





یمیوه‌های خشک ردهٔ  " ی "




[] يادداشت‌ها

يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط دانیال مهدی باهمکاری الهام مهدی برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- سرواژۀ «خشکبار»، از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
[٢]- آجیل به مخلوطی از خشکبار گفته می‌شود که بنا بر سلایق و مدل‌های گوناگون، ترکیبات آن فرق می‌کند.
[٣]- همان‌جا، از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
[۴]- میوه‌های خشک برای سلامتی مفیدند، سایت تبیان



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]