فهرست مندرجاتافغانستان پس از ۲۰۱۴
سیاست خارجی افغانستان پس از ۲۰۱۴ تغییر میکند
[قبل] [بعد]
دولت افغانستان برای گسترش روابط خارجی خود با کشورهای جهان و تعیین خطوط اساسی سیاست خارجی خود، استراتژی جدیدی تدوین میکند. وزارت خارجه همه سفیران و نمایندههای سیاسی افغانستان در خارج را برای بررسی و تدوین این استراتژی در یک نشست پنجروزه به کابل فراخوانده است.
این استراتژی در یازدهمین سال حضور نیروهای بینالمللی در افغانستان تدوین میشود که در آن عمدتاً به سیاست خارجی افغانستان در سالهای پس از پایان روند خروج تدریجی این نیروها در سال ۲۰۱۴ اختصاص یافته است.
[↑] سیاست خارجی افغانستان
زلمی رسول وزیر خارجه افغانستان گفت: «در این کنفرانس سراسری - که به مدت پنج روز ادامه دارد - در کنار دیگر مسایل، پیشنویس اساسات دکترین سیاست خارجی افغانستان نیز به شما تقدیم خواهد شد. با تکمیل شدن آن، این نشست میتواند نقش ارزنده داشته باشد.»
آقای رسول تاکید کرد: «این سند با استفاده از مدرنترین روشهای علمی، بر بنیاد تجارب تاریخی کشور و بر اساس مولفههای ارزشمند منافع و مصالح ملی، اهداف و آرمانهای ملی، با توجه و احترام به فرهنگ و ارزشهای ملی افغانستان و در سایه قانون اساسی کشور تدوین شده است.»
آنگونه که وزیر خارجه گفت، استراتژی مورد نظر پس از تصویب در این نشست «بهعنوان یک نقشه راه با نگاه بلندمدت به آینده، راهنمای عمل دستگاه دیپلماسی» افغانستان خواهد بود.
سفیران و نمایندگان افغانستان از حدود هفتاد کشور و نمایندگیهای سیاسی این کشور در خارج، برای شرکت در این نشست به کابل آمدهاند.
حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان هم که در آغاز این کنفرانس سخنرانی کرد، گفت که حکومت او در یازده سال گذشته توانسته با کشورهای زیادی در منطقه و جهان روابط دیپلماتیک و استراتژیک بر قرار کند.
او تأکید کرد که این روابط بر اساس منافع ملی استوار است و تلاش شده که افغانستان با کشورهایی که با هم درگیر مناقشه و اختلاف هستند، روابط متوازن داشته باشد.
آقای کرزی خطاب به کارگزاران دستگاه دیپلماسی دولتش گفت: «در روابط ما با جهان از سال ۲۰۱۴ به بعد تغییری میآید. قوتهای ناتو و آمریکا در ۲۰۱۴ بخیر از افغانستان بیرون میروند. ما میخواهیم رابطه ما با جهان طوری برقرار شود که حضور آنها در افغانستان بعد از ۲۰۱۴، حضور عمیق و استراتژیک باشد و نه حضور تاکتیکی و جنگی.»
آقای کرزی توضیح داد: «باید حضور آنها در اینجا باعث ثبات منطقه و تربیت اساسی نیروهای امنیتی افغانستان شود.»
او همچنین گفت: «من اطمینان کامل دارم که خروج نیروهای خارجی از افغانستان نه تنها باعث کمی در کار و امنیت ما نمیشود، بلکه باعث بهبود در امنیت و زندگی ما میشود. بهعبارت دیگر، ما طوری که صاحب این خاک هستیم، مالکیت خود را بر این خاک کاملاً به نمایش میگذاریم.»
حامد کرزی افزود که پس از خروج نیروهای بینالمللی از کشورش، نشان داده خواهد شد که «افغانستان در تأمین روابط خارجی خود بهدست مسئولین روابط خارجی است و در تأمین امنیت خود بهدست مسئولین امنیتی کشور و در دولتداری خود بهدست دولتمداران کشور بهطرف آینده بهتری پیش میرود.»[۱]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.
[↑] پینوشتها
[۱]- سیاست خارجی افغانستان پس از ۲۰۱۴ تغییر میکند، بخش فارسی بی بی سی: شنبه ۱۵ دسامبر ٢۰۱٢ - ٢۵ آذر ۱٣۹۱
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□ بخش فارسی بی بی سی