جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۳ آبان ۲۷, سه‌شنبه

نگرش افغان‌ها نسبت به آینده

گزارش از: بی‌بی‌سی

بررسی بنیاد آسیا

خوشبینی افغان‌ها نسبت به آینده کاهش یافته است


فهرست مندرجات







٢٧ آبـــان ۱۳۹۳
نظرسنجی تازه بنیاد آسیا (Asia Foundation) در مورد افغانستان نشان می‌دهد که حدود ۵۵ درصد از شهروندان افغانستان نسبت به آینده خوشبین‌اند و باور دارند که کشورشان به مسیر درستی در حرکت است.

دو سوم افغان‌هایی که در این نظرسنجی شرکت‌ کرده‌اند گفته‌اند که نتایج انتخابات اخیر به زندگی‌شان «تأثیر مثبت» خواهد داشت اما ناامنی، فساد اداری، بیکاری و مسائل اقتصادی را همچنان بزرگ‌ترین مشکلات خود خوانده‌اند.

این بررسی در ماه‌های می و ژوئن سال روان میلادی در ۳۴ ولایت افغانستان انجام شده و بیش از ۹۲۷۱ افغان در شهرها و روستاهای افغانستان با شرکت در این نظرسنجی به سوالاتی پاسخ داده‌اند.

شهیم‌احمد کابلی از تهیه‌کنندگان این بررسی در نشستی در کابل به خبرنگاران گفت که حدود ۵۵ درصد مصاحبه شوندگان نسبت به آینده ابراز خوشبینی کرده‌اند که در مقایسه به سال ۲۰۱۳ دو درصد کاهش را نشان می‌دهد. آقای کابلی گفت که بیشتر مصاحبه شوندگان اما گفته‌اند که فکر می‌کنند کشورشان به مسیر درستی در حرکت است.


بزرگ‌ترین مشکلات: آمار سالانه در سطح ملی

سال‌ها ۲۰۰٦ ۲۰۰۷ ۲۰۰۸ ۲۰۰۹
ناامنی،حملات، خشونت‌ها تروریسم ٪۲۷ ٪۴٦ ٪۳٦ ٪۳٦
فساد ٪۱۹ ٪۱٦ ٪۱۴ ٪۱۷
بی‌کاری ٪۳۲ ٪۲۷ ٪۳۱ ٪۳۵
اقتصاد ضعیف ٪۲۴ ٪۱۹ ٪۱۷ ٪۲۰
فقدان آموزش و پرورش، نبود مکاتب و بی‌سواد ٪۱۰ ٪۱۱ ٪۹ ٪۱۱
فقر ٪۱۳ ٪۵ ٪۸ ٪۱۱
حضور طالبان ٪٦ ٪۱۳ ٪۱۳ ٪۸
حملات انتحاری - - - ٪۴

سال‌ها ۲۰۱۰ ۲۰۱۱ ۲۰۱۲ ۲۰۱۳ ۲۰۱۴
ناامنی،حملات، خشونت‌ها تروریسم ٪۳۷ ٪۳۸ ٪۲۸ ٪۳۰ ٪۳۴
فساد ٪۲۷ ٪۲۱ ٪۲۵ ٪٢٦ ٪۲۸
بی‌کاری ٪۲۸ ٪۲۳ ٪۲۷ ٪۲۵ ٪٢٦
اقتصاد ضعیف ٪۱۱ ٪۱۰ ٪۱۱ ٪۱۰ ٪۱۱
فقدان آموزش و پرورش، نبود مکاتب و بی‌سواد ٪۱۱ ٪۱۰ ٪۱۰ ٪۹ ٪۸
فقر ٪۱۰ ٪۱۲ ٪۹ ٪۹ ٪۷
حضور طالبان ٪۸ ٪۴ ٪۸ ٪۷ ٪۷
حملات انتحاری ٪۵ ٪۴ ٪۵ ٪۹ ٪٦

کابلی افزود از مردم پرسیده شده که اگر فکر می‌کنند کشور در مسیر درستی در حرکت است، دو دلیل بیاورند. ۳۴ درصد شرکت‌کننده‌ها بازسازی و بقیه امنیت و بهبود آموزش و پرورش را دلایل رفتن افغانستان در مسیر درست دانسته‌اند.


ترس از امنیت شخصی

از میان ۹ هزار نفری که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، ٦۵ درصد گفته‌اند که از امنیت شخصی و خانواده‌ خود هراس دارند که بر اساس یافته‌های بنیاد آسیا شش درصد افزایش را نسبت به‌سال قبل نشان می‌دهد.

کابلی گفت که نگرانی و ترس مردم از امنیت فردی و خانوادگی از سال ۲۰۰٦ به این‌سو همواره رو به افزایش بوده است.

مصاحبه شونده‌ها اقتصاد خراب، ناامنی، بیکاری و فساد اداری را از بزرگ‌ترین چالش‌ها و مشکلات خود در افغانستان عنوان کرده‌اند.

۲۰ درصد از شرکت کنندگان این نظرسنجی هم از خشونت‌های خانوادگی به‌عنوان مشکل اساسی خود یاد کرده‌اند که شامل انواع مختلف خشونت علیه زنان می‌شود.

یکی از سوال‌ها این بود که آیا انتخابات اخیر آزاد و عادلانه برگزار شد؟

بنیاد آسیا می‌گوید که میزان شکایت از دستگاه‌ عدلی و قضایی بالا بوده و بیش از نیمی از مصاحبه شونده‌ها گفته‌اند که هنگام مراجعه به نهادهای عدلی و قضایی در جریان امسال مجبور به پرداخت رشوه و یا تحفه و شیرینی به مسئولان دولتی شده‌اند.


شکایت از حکومت محلی

این نظرسنجی به سئوال‌های دیگری نیز پرداخته که از آن میان ۷۵.۵ درصد از مصاحبه‌شونده‌ها نسبت به کارکرد حکومت مرکزی رضایت نشان داده اما بیش از نیمی از آنان از حکومت محلی شکایت کرده و گفته‌اند که هنگام مراودات رسمی با مسئولان شهرداری‌ها و ولسوالی‌ها با فساد اداری برخورده‌اند.

بنیاد آسیا در این نظرسنجی هم‌چنین دریافته که اعتماد مردم نسبت به رسانه‌ها بیشتر شده چرا که «۷۳ درصد از پاسخ دهنده‌ها گفته‌اند که در مقایسه با ادارات دیگر به رسانه‌های همگانی اعتماد بیش‌تری دارند.»

بررسی ٢٠۱۴ بنیاد آسیا
بیشتر مصاحبه شونده‌ها از حکومت مرکزی ابراز رضایت کرده و گفته‌اند از حکومت محلی ناراض‌اند

دو سوم افغان‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، در مورد نتایج انتخابات نظر داده و گفته‌اند که در انتظار تأثیرات مثبت این انتخابات هستند. اکثریت آنان هم‌چنین گفته‌اند که تلاش‌های دولت برای گفت‌وگو با مخالفان مسلح منتج به افزایش ثبات خواهد شد.

بخشی از بررسی هم به دسترسی مردم به اطلاعات اختصاص یافته که بر اساس پاسخ‌های مردم، در شهرها ۹۱ درصد مردم تلویزیون می‌بینند و ۴۸ درصد به رادیو گوش می‌دهند که بر خلاف در روستاها میزان شنوندگان رادیوها ۸۳ درصد است.

بررسی‌ بنیاد آسیا در اوج تنش‌های انتخاباتی و در دوران حکومت حامدکرزی رئیس جمهوری پیشین انجام شده است. این دهمین بررسی بنیاد آسیا در مورد افغانستان است.[۱]


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- بررسی بنیاد آسیا: افغان‌ها نسبت به آینده هم‌چنان خوشبین‌اند، وب‌سایت فارسی بی‌بی‌سی: سه‌شنبه ۱٨ نوامبر ٢٠۱۴ - ٢٧ آبان ۱٣۹٣



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها

وب‌سایت فارسی بی‌بی‌سی