گزارشی ازفهرست مندرجات
مصرف نادرست کمکهای خارجی در افغانستان
- انتقاد به سازمان کمکهای عمرانی آمریکا
- تکذیب وزارتخارجه آمریکا
- يادداشتها
- پینوشتها
- جُستارهای وابسته
- سرچشمهها
[قبل] [بعد]
بازرس ویژه آمریکا در امور مربوط به بازسازی افغانستان، دولت حامد کرزی را متهم کرد که کمکهای خارجی را بهجا مصرف نمیکند. واشنگتن در سالجاری یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار کمک برای کابل تصویب کرده است.
گزارش بازرس ویژهی دولت آمریکا در امور مربوط به بازسازی افغانستان روز پنجشنبه (۳۰ ژانویه ٢٠۱۴، ۱۰ بهمن ۱۳۹٢) در واشنگتن منتشر شد. در این گزارش رفتار دولت افغانستان با کمکهای دریافتی خارجی[۱] مورد انتقاد قرار گرفته و بسیاری از وزارتخانههای افغانستان متهم شدهاند که برخورد درستی با پولهای جاری از خارج ندارند.
در بخشی از گزارش بازرس ویژه آمریکا آمده است: «سازمان کمکهای عمرانی ایالات متحده آمریکا کنترل خود را بر جریان پولها تشدید کرده، با این همه همچنان مسایل نگرانکنندهای وجود دارد.» دولت آمریکا در سال جاری یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار اعتبار برای کمک به توسعه افغانستان[٢] در نظر گرفته است.
[↑] انتقاد به سازمان کمکهای عمرانی آمریکا
در فرازی دیگر از گزارش تازه اعلام شده که سازمان کمکهای عمرانی آمریکا در بررسی وضعیت ۷ وزارتخانه افغانستان به این نتیجه رسیده است که آنها توانایی اداره درست کمکهای دریافتی را ندارند. با این همه سازمان آمریکایی از این وزارتخانهها نخواسته که تا قبل از دریافت سایر کمکها روش خود را اصلاح کنند.
بازرس ویژه همچنین سازمان کمکهای عمرانی ایالات متحده را متهم کرده که این نارساییها را از کنگره پنهان کرده است. بودجه مربوط به بازسازی افغانستان هر سال در کنگره تصویب میشود. سازمان کمکهای عمرانی نگران آن است که در صورت افشای نابسامانیهای افغانستان، کنگره از تصویب بودجه خودداری کند. بازرس ویژه آمریکا همچنین در گزارش خود تصریح کرده که «فساد مالی»[٣] در وزارتخانههای افغانستان رو به گسترش است.
[↑] تکذیب وزارتخارجه آمریکا
وزارت خارجه آمریکا مفاد گزارش بازرس ویژه را تکذیب کرده است. سخنگوی این وزارتخانه به خبرگزاری فرانسه گفت: «این درست نیست که بگوییم میلیاردها دلار کمک خارجی مستقیماً به گنجینه دولت افغانستان سرازیر میشود. تنها ۳۰۰ میلیون دلار از کمکها از این راه پرداخت شده و حساب و کتاب آنها نیز روشن است.»
اندکی بعد از انتشار اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این وزارتخانه این موضوع را که کمکهای آمریکا با «ریسکهای غیرضروری» روبرو میشوند، رد کرد. وزارت خارجه همچنین تاکید کرد که گزارش بازرس ویژه موارد «ریخت و پاش»، «فریبکاری» و «سوءاستفاده» خاصی را مشخص نکرده است[۴].
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.
[↑] پینوشتها
[۱]- کمکهای دریافتی خارجی، وبسایت دویچه وله فارسی: ٢۹ آوریل ٢٠۱٣
[٢]- کمک به توسعه افغانستان، وبسایت دویچه وله فارسی: ۸ ژوئیه ٢٠۱٢
[٣]- فساد مالی، وبسایت دویچه وله فارسی: ٢٢ دسامبر ٢٠۱٢
[۴]- گزارشی از مصرف نادرست کمکهای خارجی در افغانستان، وبسایت دویچه وله فارسی: ٣۱ ژانویه ٢٠۱۴
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□ وبسایت دویچه وله فارسی