- گیاهشناسی
- تاریخچه
- ترکیبات شیمیایی
- ارزش غذایی
- خواص درمانی
- کاشت و برداشت
- تولید عناب
- فرآوردههای عناب
- يادداشتها
- پيوستها
- پینوشتها
- جُستارهای وابسته
- سرچشمهها
- پيوند به بيرون
[...] [...]
عناب (به انگلیسی: Jujube؛ به آلمانی: Chinesische Jujube؛ به عربی: العِنّاب؛ با نام علمی: Ziziphus zizyphus)، درختچهای است خزانپذیر که میوهای زیتونی شکل آن نیز بههمین نام یاد میشود و به ارتفاعی بین ۵ تا ۱۰ متر، بهصورت مستقیم و یا کج و معوج رشد میکند. این گیاه بومی مناطق گرمسیر بوده و برگهای کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخممرغی شکل آن در زمستان میریزد. میوهای عناب را که «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز مینامند، دارای خواص دارویی بسیار زیادی میباشد. این میوه در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک میخورد.
[↑] گیاهشناسی
عناب درختچهای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز میرسد و از لحاظ طبقهبندی علمی، از فرمانرو گیاهان، دستهی گیاهان گلدار، ردهی دولپهایها، راستهی گل سرخیان، تیرهی رامناسه، سردهی کنار و گونهی Z. zizyphus میباشد.
[↑] تاریخچه
با توجه به کشت گستردهٔ عناب، رویشگاه اصلی این درخت به درستی مشخص نیست ولی چنین تصور میشود که خاستگاه طبیعی آن باید در آسیای جنوبی مابین لبنان، شمال هندوستان، شبه جزیره کره و جنوب و مرکز چین بوده باشد[] چایی عناب خوشمزه است.
[۱]
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط … برشتۀ تحرير درآمده است.
[↑] پيوستها
پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:
[↑] پینوشتها
[۱]-
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□
□
□
□
[↑] پيوند به بیرون
□ [۱ ٢ ٣ ۴ ۵ ٦ ٧ ٨ ٩ ۱٠ ۱۱ ۱٢ ۱٣ ۱۴ ۱۵ ۱٦ ۱٧ ۱٨ ۱۹ ٢٠]