محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان امروز کابینه دولت وحدت ملی را به مجلس نمایندگان این کشور معرفی کرد.
اشرف غنی همراه با نامزدهای پیشنهادی برای ۲۴ وزارتخانه و ریاستهای امنیت ملی و بانک مرکزی به مجلس نمایندگان رفت.
او در این مجلس برنامه پنج ساله دولتش را در بخشهای امنیت، اقتصاد، سیاست خارجی، صلح، زنان و کودکان و حکومتداری اعلام کرد.
اشرف غنی در حال سخنرانی در مجلس نمایندگان است و همانطوریکه گفته بود در کنار معرفی کابینه، برنامه پنج ساله دولت خود را به نمایندگان توضیح میدهد.
رئیس جمهوری افغانستان گفت که در بخش اقتصاد اولویت دولتش این است که تولیدات داخلی را حمایت کند و تمامی مصارف دولت باید از محصولات داخلی افغانستان تامین شود.
او به بودجه ۴ میلیاردی وزارتهای دفاع و داخله اشاره کرد و گفت که این وزارتها باید نیازهای خود را از بازار داخلی افغانستان تامین کنند.
اشرف غنی گفت که از نگرانیهای امنیتی مردم آگاهی کامل دارد و برای تامین امنیت کل افغانستان و کابل پایتخت نخست باید مناطق مرزی افغانستان امن شوند.
رئیس جمهوری افغانستان بازهم به تعهد دولت وحدت ملی در زمینه حمایت از حقوق زنان و کودکان تاکید کرد و گفت اصلاحات گسترده را در زمینه حق مالکیت و آموزش کودکان روی دست دارد.
در زمینه حکومتداری آقای غنی گفت از مشکلات ساختاری و عملی که در زمینه حکومتداری وجود دارد بخوبی آگاه است و تلاش دارد «ابهامی که از نظر قانونی در مورد اختیارات و حوزه کاری والیها وجود دارد، روشن شود و مسولان محلی دارای اختیارات روشن و مشخصی باشند و مسئولیت های مشخصی هم داشته باشند.»
اشرف غنی یکبار دیگر بر همکاری منطقهای تاکید کرد و گفت: نگاه من به منطقه و شرکای منطقهای ما این است که بدون روابط فعال، دینامیک و مداوم با کشورهای همسایه و منطقه نمیتوانیم به ثبات برسیم و بدون ثبات نمیتوانیم با فقر و ناامنی در افغانستان مبارزه کنیم.
او در زمینه آموزش و حمایت از جوانان و سرمایهگذاری در عرصه نیروی انسانی تأکید کرد و گفت شمار کثیری از جوانان افغان از طریق کار فزیکی غیر حرفه ای روزگار میگذرانند و بسیاری از آموزش دیدههای افغانستان نیز دانش کاربردی روز را ندارند و او در نظر دارد که با تغییر سیستم آموزشی این وضعیت را تغییر دهد.
نامزدهای کابینۀ جدید
پس از سخنرانی رئیس جمهوری، محمدنبی فراهی وزیر دولت در امور پارلمانی هر یک از ۲۴ نامزد وزیر را در حالیکه آن نامزد در میان مجلس به پا ایستاده بود، مختصرا معرفی کرد.
محمدیعقوب حیدری، نامزد پیشنهادی برای وزارت زراعت (کشاورزی) به دلیل اینکه نامش در فهرست افراد تحت تعقیب پلیس بینالملل قرار داشت، از نامزدی انصراف داد و برای وزارت کشاورزی امروز کسی به مجلس معرفی نشد.
محمدیعقوب حیدری، از سوی اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در فهرست کابینه بهعنوان نامزد وزارت کشاورزی معرفی شد. اما پس از انتشار خبر تحت تعقیب بودن او، منابعی از ریاست جمهوری گفتند که او از این پست انصراف داده است. با آنهم تاکنون هیچکسی بهجای او در پست وزارت کشاورزی معرفی نشده است.
نام یعقوب حیدری، از حدود هفت سال پیش، به اتهام فرار از پرداخت مالیات در کشور استونی وارد فهرست افراد تحت تعقیب پلیس بینالملل شده است.
با این حال، وزرات داخله (کشور) افغانستان میگوید که اتهام کشور استونی به محمدیعقوب حیدری نامزد وزارت زراعت (کشاورزی) افغانستان غیرموجه است.
امروز (٢۵ ژانویه ۲۰۱۵)، وزارت داخله افغانستان خبرنامهای را به نشر رسانده و گفته که اداره پلیس بینالملل - اینترپل افغانستان پس از انجام بررسیهای لازم، دریافته که آقای حیدری به دلایل ناموجه از سوی دولت استونی بهعدم پرداخت مالیه و فرار از قانون متهم شده است.
دادگاه عالی افغانستان حکمی را صادر کرده است که بر مبنای آن دولت استونی باید ممنوعالورود بودن آقای حیدری را لغو کند.
سید افندی، رئیس دفتر انترپل افغانستان میگوید: «محمدیعقوب حیدری از استونی فرار نکرده بلکه خواستار بازگشت به آنکشور است تا دعوای حقوقیاش را حل و فصل کند.»
به گفته آقای افندی، آقای حیدری میلیونها دلار در کشور استونی سرمایهگذاری کرده و مقدار پولی که او متهم بهعدم پرداخت آن شده بسیار ناچیز است. وزارت داخله میگوید که این اداره تلاش دارد تا زمینه برگشت آقای حیدری را به کشور استونی فراهم سازد.
همچنین در آخرین دقایق محمود صیقل نامزد وزارت انرژی و آب کنارهگیری کرد و بهجای او عبدالرحمن صلاحی به این سمت معرفی شد.
محمود صیقل درباره علت استعفأ خود گفته که بهدلیل اعتراض مردم هرات در مورد نداشتن نمایندهای در کابینه دولت وحدت ملی و کامل نشدن مراحل قانونی ترک تابعیت دومش از این سمت انصراف داده است.
دیروز نیز جیلانی پوپل نامزد پیشنهادی وزارت مالیه (دارایی) به «دلیل شخصی» از نامزدی این وزارت انصراف داد و امروز اکلیل حکیمی، سفیر افغانستان در واشنگتن بجای او معرفی شد.
تابعیت دوگانه یکی از نکاتی است که مجلس نمایندگان افغانستان این بار با حساسیت جدی با آن برخورد کرده و قبلاً در یک جلسه علنی تصمیم گرفته اند که به وزرای دارای تابعیت دوگانه رای ندهند.
کمال ناصر اصولی
دیروز کمال ناصر اصولی، رئیس کمیته فرهنگی مجلس نمایندگان افغانستان گفت که براساس بررسیهای اولیه مجلس این شک ایجاد شده که حدود ۱۲ یا ۱۳ نفر از نامزدوزیران پیشنهادی کابینه دولت وحدت ملی افغانستان دارای تابعیت دوگانه هستند.
قانون اساسی افغانستان تایید یا رد وزرای با تابعیت دوگانه را از صلاحیتهای مجلس نمایندگان دانسته است. مجلس نمایندگان میتوانند به کسی که تابعیت غیر از افغانستان دارد رای مثبت یا منفی بدهد.
مجلس نمایندگان در روزهای آینده هر روز چند وزیر را به مجلس میخواهند تا برنامه کاری خود را توضیح دهند و پس از پایان توضیح برنامه کاری وزرا که احتمالاً سه تا چهار روز را در برخواهد گرفت، مجلس به وزرای پیشنهادی رای خواهند داد.
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان سخنرانیاش را در مجلس با زبان ازبکی آغاز کرد. او گفت تصویب موافقتنامه امنیتی از سوی شما ما را در انجام سیاست خارجی بسیار کمک کرد. از شما بهخاطر این کار تشکر [میکنم].
او گفت فصل جدیدی در روابط بین قوه مقننه و اجراییه باز خواهد شد و تا کنون تقاضای شخصی از نمایندگان ندیدهام و بسیار خوشحالم که خواست نمایندگان ملت بوده و از آنها مطالبات موکلانشان را شنیدهام.
او افزود که فاصله میان مسجد و ارگ را کم میکنم. کاری را که روحانیون برای صلح و ثبات میتوانند ارتش نمیتواند. هدف ما این است که شوراهای ملی و محلی را به مهمترین مراجع تصمیمگیری بدل کنیم.
رئیس جمهوری افغانستان، در سخنرانی خود در مجلس نمایندگان، همانطوریکه گفته بود در کنار معرفی کابینه، برنامه پنج ساله دولت خود را به نمایندگان توضیح داد:
امنیت
اشرف غنی میگوید مناطق مرزی برای ما اهمیت ویژه خواهد داشت. امنیت کابل از دروازههای کابل تامین نمیشود. امنیت کابل را باید از طریق ولسوالیهای مرزی تامین کرد.
به گفته او ساکنان ولسوالیهای مرزی و دورافتاده باید احساس کنند که جز مردم افغانستان هستند. وزارتخانههای افغانستان باید در جذب اهالی ولسوالیهای مرزی توجه کنند.
«ما مسئول هستیم که از حقوق برحق مهاجران دفاع کنیم... مذاکرات ما با دولت عربستان سعودی و امارات متحده جریان دارد تا بتوانند در این کشورها با پاسپورت افغانی کار کند.»
کودکان
کودکان افغانستان فراموششدهترین قشر این کشور اند، باید به کودکان توجه شود... از تمامی افغانهای ساکن اروپا و آمریکا میخواهم که هر کدام از آنها یک کودک را در زمینه آموزش حمایت کنند. «گاهی از کودکان افغان مثل غلامهای قرون گذشته، کار کشیده میشود.»
تولید ثروت پایدار
رئیس جمهور غنی گفت که افغانستان کشور غنی است اما مردم آن فقیر است. ما تعهد داریم افغانها را صاحب ثروت کنیم.
او میگوید که وزارتهای دفاع و داخله، هر دو ۴ میلیارد دلار بودجه دارند و باید در تامین نیازمندیهای خود در زمینهی لباس کفش و غذا باید تولیدات داخلی را اولویت دهند.
پیش از این بودجه داخله و دفاع از طریق عقد قراردادها با نهادهای بینالمللی در خرید کالاهای خارجی مصرف میشد. کالاهایی که میتوانستند در داخل تولید شوند و ما این کار را انجام میدهیم.
عرضه و تقاضای دولت باید با هم هماهنگ شود و در یک کلام، دولت باید تولیدات داخلی را مصرف کند.
حفظ و مراقبت
آقای غنی در ادامه صحبتهایش گفت اکثر جادهها و تأسیساتی که در سالهای گذشته بازسازی شدهاند، حفظ و مراقبت نشده و اکثر آنها دوباره خراب شدهاند. او گفت حفظ و مراقبت از شاهراهها، جادهها و تاسیسات دولتی، از اولویتهای دولت است.
غصب زمین
رئیس جمهوری افغانستان میگوید هزاران هکتار زمین در نقاط مختلف کشور غصب شده است. ولی هنوز هزاران هکتار زمین بدون استفاده باقی مانده است. برنامه دولت من در آینده، ساختن شهرهای استاندارد است. زمینهای دولتی دیگر فروخته نخواهد شد. زمینهای دولتی در اختیار بخش خصوصی قرار خواهد گرفت که آنها خانه بسازند و خانههای ساخته شده در اختیار مامورین دولتی قرار داده شود.
تجارت
رئیس جمهور غنی افزود که واردات افغانستان ۳۰ برابر صادرات این کشور است و ادامه این وضعیت فاجعهبار است و اینگونه نمیتوان ادامه داد. در حالیکه ما آب، زمین، گاز، نفت و همه چیز داریم اما هنوز یک کشور وارداتی هستیم. «از سرمایهگذاران افغان میخواهم، روی تقویت تولید و صادرات سرمایهگذاری کنند.»
بانکداری
نظام بانکداری را در افغانستان تغییر خواهیم داد و زمینه برای سرمایهگذاران فراهم خواهیم کرد سرمایه آنها را ضمانت میکنیم و از حفظ ملکیت آنها اطمینان میدهیم.
همکاری منطقهای
موقعیت ژئوپولیتک افغانستان ۲۰۰ سال است که به افغانستان آسیب رسانده است. از این به بعد، این موقعیت را به فرصت طلایی تبدیل میکنیم.
نگاه من به منطقه و شرکای منطقهای ما این است که بدون روابط فعال، دینامیک و مداوم با کشورهای همسایه و منطقه نمیتوانیم به ثبات برسیم و بدون ثبات نمیتوانیم با فقر و نا امنی در افغانستان مبارزه کنیم.
معادن
رئیس جمهور غنی گفت که عجله برای استخراج معادن نیاز نیست. او گفت که امیدوار است افغانستان در ۴۰۰ سال آینده از معادن خود بهره ببرد.
او گفت که باید در این زمینه پالیسی قاطع، ساخت زیربناها، سرمایهگذاری و منابع کافی بشری در اولویت قرار داده شود.
بازار آزاد
او گفت که بازار آزاد یک بازار قانونی و اصولی است و لجامگسیختگی نیست. او افزود که به کمک مجلس بازار را تحت نظارت دولت خواهد آورد و چارچوب قانونی لازم را برای کنترل بازار بهوجود خواهد آورد.
سرمایه انسانی
کادرهای ما باید تغییر اساسی کند. تمام وزراتخانههای آموزشی و فرهنگی روی تدوین یک سیاست فرهنگی و اسلامی کار خواهند کرد.
تلویزیون ملی باید کانالهای مختلف داشته باشد تا بتواند مردم افغانستان را با فرهنگ بومی و غنی خودشان آشنا کند و نیازمندهای مردم را در زمینههای فرهنگی پاسخگو باشد.
بازنشستگی پس از این بهویژه در نیروهای امنیتی اجرا خواهد شد چون نبود بازنشستگی سبب عدم انگیزه افسران ارتش و پلیس شده بود و این موضوع حل خواهد شد.
زیربناها
آقای غنی از مجلس افغانستان وقت خواست تا برنامه ملی زیربناهای افغانستان را طرح کند و به مجلس ارائه کند. او گفت که میخواهد بودجه توسعهای از بودجه سالانه به سه سال تبدیل شود.
جنگ
جنگ بر ما تحمیل شده است. از نظر شرعی هر کسی که جنگ بر او تحمیل شود حق دفاع مشروع دارد. اما با همه اینها میدانیم هیچ مشکل این ملت با زور حل نمیشود. هدف اصلی من تامین صلح است. میخواهم رئیس جمهور صلح باشم.
بارها از مردم افغانستان شنیده ام که در بدترین روزهایی که اعضای خانواده خود را از دست داده اند، به صلح و ثبات تاکید کرده اند، نه به انتقام و ادامه جنگ.
حکومتداری
رئیس جمهوری افغانستان گفت همه از حکومتداری بد شکایت دارند. تداخل کاری افغانستان چرخه اداری این کشور را فلج کرده است. به من شش ماه وقت دهید که راهکار اساسی برای حل این معضل پیشنهاد کنیم.
«قانون اساسی افغانستان ۲۰ اختیار به رئیس جمهوری داده است. میخواهم رئیس جمهوری را از یک فرد به یک نهاد تبدیل کنم. ریاست اجرایی مصوبات کابینه را در عمل اجرایی نظارت و تطبیق خواهد کرد.»
مبارزه با فساد
مبارزه با فساد از اولویتهای جدی ما است. در بدنه دولت کار به اهل کار سپرده خواهد شد، نظارت جدی شما برای اجرائات تمامی وزرا را میخواهم و اگر وزیری خدای ناخواسته ناکارمد یا فاسد باشد، مجبور به استعفا خواهد شد و تحت پیگرد قانون قرار خواهد گرفت.
صلاحیتهای والیان
امور محلی را باید منسجم کنیم. در شرایط کنونی مشخص نیست که والیها چه صلاحیتهایی دارند و چه مسئولیتهایی دارند. ما از این نظر در ابهام مطلق قرار داریم. اول میخواهیم از نظر قانونی این ابهام روشن شود و والیها و مسولان محلی دارای صلاحیتها و اختیارات روشن و مشخصی باشند. و مسئولیتهای مشخصی هم داشته باشند.
تلاش کردم بهترینها را بهعنوان وزرای دولتم به شما پیشنهاد کنم. اما تصمیم را شما میگیرید و تصمیم شما قانونی و قابل قبول خواهد بود.
وقتی سخنرانی اشرف غنی که نکات اساسی دولت خود در پنج سال آینده را با جزئیات توضیح داد، به پایان رسید، محمدنبی فراهی، وزیر دولت در امور پارلمانی، به معرفی نامزدهای پیشنهادی دولت افغانستان به مجلس پرداخت.
زمانیکه آقای فراهی هر نامزد وزیر را معرفی میکرد، آن نامزد وزیر به پا میایستاد و تا پایان معرفی ایستاد میماند.
آخرین تغییرات در فهرست کابینه افغانستان
در فهرست کابینه که امروز اعلام شد، سه نفر تعویض شدهاند. اکلیل حکیمی بهجای جیلانی پوپل بهعنوان نامزد وزیر مالیه معرفی شد. عبدالرحمن صلاحی، بهعنوان نامزد وزیر انرژی و آب بهجای محمود صیقل اعلام شد. همچنین در این فهرست نام نامزد وزیر زراعت اعلام نشد.
این تغییرات، دیروز در فهرست کابینه دولت وحدت ملی وارد شد. جیلانی پوپل نامزد وزارت دارایی (مالیه) به «دلیل شخصی» انصراف داد. منابع نزدیک به ارگ ریاست جمهوری میگویند که قرار است بهجای آقای پوپل اکلیل حکیمی سفیر افغانستان در واشنگتن برای احراز این پست معرفی شود.
یعقوب حیدری، نامزد وزارت زراعت نیز به دلیل اتهاماتی وارد شده علیه او از سوی پلیس بینالمللی مجبور به کنارهگیری شد.
پس از آنکه نام آقای حیدری در فهرست وزرای پیشنهادی دولت وحدت ملی دیده شد، پلیس بینالملل (انترپل) اعلام کرد که نام او به دلیل فرار از مالیات و کلاهبرداری در فهرست افراد تحت تعقیب آنها است.
آقای حیدری به رسانهها گفته است که نام او به این دلیل در فهرست افراد تحت تعقیب انترپل است که کسی که شرکت او را خریده است، مالیات مربوط به شرکت را نپرداخته است.
براساس گفته محمود صیقل او از نامزدی وزارت انرژی انصراف داده و بهجای او عبدالرحمن صلاحی به کابینه وحدت ملی افغانستان معرفی شده است.
آقای صیقل درباره علت استعفأ خود گفته که به دلیل اعتراض مردم هرات به دلیل نداشتن نمایندهای در کابینه دولت وحدت ملی و طی مراحل نشدن ترک تابعیت دوم او از این سمت انصراف داده است.
آقای صیقل تاکید کرد که روزهای گذشته دیداری با نمایندگان مردم هرات داشته و اغلب آنان از نداشتن یک نماینده در کابینه دولت وحدت ملی اعتراض داشتند و من هم نمیخواستم که پایههای برق را بر روی بنا تفرقه در میان مردم افغانستان بنا کنم.
او گفت که درخواست ترک تابعیت دوم خود نیز کرده ولی این کار زمانگیر است و مجلس نمایندگان افغانستان نیز تاکید کرده که فقط به وزیران رای میدهد که دارای تابعیت افغانستان باشد.
زندگینامه مختصر اعضای کابینه جدید افغانستان
در این فهرست نام نامزدهای جدید کابینه افغانستان و زندگینامه مختصر آنان اعلام شده است:
ژنرال شیرمحمد کریمی، نامزد وزارت دفاع ملی، ۶۹ ساله، از قوم پشتون و متولد ولایت خوست در جنوب شرق افغانستان است.
او در حال حاضر رئیس ستاد ارتش ملی افغانستان است. در دانشگاه نظامی کابل درس خوانده و از سال ۱۳۴۲ تاکنون در پستهای مختلفی در وزارت دفاع افغانستان کار کرده است.
او تحصیلات خود را در مدرسه نظامی سلطنتی سنت هرست بریتانیا به پایان رسانده و در آمریکا نیز دوره آموزش نظامی را سپری کرده است. بهدلیل اینکه قانون دخالت نظامیان در روند انتخابات را ممنوع قرار داده است، او در انتخابات ریاست جمهوری اخیر افغانستان، بهصورت علنی از کسی حمایت نکرد.
آقای کریمی به زبانهای پشتو، فارسی و انگلیسی صحبت میکند.
نورالحق علومی، نورالحق علومی، نامزد وزارت امور داخله، ۶۸ ساله و اهل ولایت قندهار در جنوب افغانستان است. آقای علومی از اعضا برجسته حزب دموکراتیک خلق افغانستان بود و در آن زمان بهعنوان والی ولایت قندهار کار کرده است.
آقای علومی حزب متحد ملی افغانستان را در سال ۲۰۰۳ تأسیس و در سال ۲۰۰۵ نیز به نمایندگی از مردم ولایت قندهار به مجلس نمایندگان افغانستان راه یافت.
او دوره دانشگاه را در کابل به پایان رسانده و خود در دوران حکومت کمونیسیتی یکی از فرماندهان ارشد ارتش حکومت کمونیسی افغانستان بود.
صلاحالدین ربانی، که برای وزارت امور خارجه معرفی شده است، ۴۳ ساله و متولد شهر کابل است.
او از قوم تاجیک است، مکتب (مدرسه) را در پاکستان خوانده و مدرک کارشناسی (لیسانس) خود را در رشته مدیریت و بازاریابی از دانشگاه ملک فهد عربستان سعودی گرفته است.
آقای ربانی تا سال ۱۳۷۸ در عربستان سعودی و امارات متحده عربی در شرکتهای خصوصی کار کرده، اما پس از آن تحصیلاتش را در رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه کینگستون انگلستان تا درجه کارشناسی ارشد (ماستری) ادامه داده است.
او همچنین یک گواهینامه کارشناسی ارشد دیگر از دانشگاه کلمبیای نیویورک در رشته روابط بینالملل بهدست آورده است.
صلاحالدین ربانی در پی ترور پدرش برهانالدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح شد. او قبل از این کارهای دیپلماتیک را بهعنوان مستشار سیاسی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل آغاز کرد و مهمترین سمت دولتی او سفارت افغانستان در ترکیه بوده است.
آقای ربانی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری افغانستان در کنار عبدالله عبدالله ایستاد و او به زبانهای فارسی، پشتو، عربی و انگلیسی صحبت میکند.
اکلیل حکیمی، نامزد وزیر برای وزارت مالیه (دارایی) است. آقای حکیمی پس از انصراف جیلانی پوپل به این سمت نامزد شد. او قبلا سفیر در واشنگتن بوده و بر روی جزییات موافقتنامه امنیتی افغانستان و آمریکا کار کرده است.
احمدسیر مهجور، نامزد وزارت عدلیه، از قوم تاجیک است، ۴۹ سال دارد و متولد بغلان در ۱۹٦۵ است. پس از پایان تحصیلات به پاکستان رفت و آنجا در رشته الهیات و علوم سیاسی تحصیلاتش را ادامه داد. در ۱۹۹۲ به فرانسه رفت و در رشته فلسفه سیاسی در دانشگاه نانتیری پاریس، در رشته جامعهشناسی در دانشگاه سوربورن و در رشته توسعه محلی در دانشگاه روین سه ماستری دارد و در همین دانشگاه در رشته جامعهشناسی سیاسی دکترای خود را در ۲۰۰۹ دفاع کرد و روی انتقال افغانستان از جامعه سنتی به جامعه مدرن در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ کار کرد.
به زبانهای دری، پشتو، اردو، عربی، انگلیسی و فرانسوی آشنای اکادمیک دارد. مقالات و چند کتاب او در مطالعات جامعهشناسی و نظام قضایی به زبانهای ملی و بینالمللی منتشر شده است. او عضو چند نهاد جامعهشناسی فرانسه و استاد دانشگاه در فرانسه است.
زلمی یونسی، نامزد وزارت معارف، متولد ولایت بلخ است، او از اعضای ارشد حزب جمعیت اسلامی و مشاور عطامحمد نور، سرپرست فعلی ولایت بلخ بوده است. در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴، رئیس تیم دکتر عبدالله عبدالله در ولایت بلخ بود.
آقای یونسی از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل، لیسانس گرفته و پیش از این بهعنوان دادستان در کابل و بلخ کار کرده است.
نجیبه ایوبی، نامزد وزارت زنان، متولد ۱۹۶۸ میلادی در ولایت پروان است، او تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی از انستیتوی پیداگوژی (تعلیم و تربیت) پروان تا درجه لیسانس تمام کرده است.
خانم ایوبی فعلا رئیس گروه رسانهای موسوم به کلید گروپ است که برنامههای رادیویی دارد و یک مجله بهنام کلید را منتشر میکند.
عباس بصیر، ۴٦ ساله است و در ولایت غزنی بهدنیا آمده است. آقای بصیر از قوم هزاره است. دکترای خود را رشته محیط زیست گرفته و پیش از این رئیس دفتر معاون رئیس جمهور و استاد دانشگاه بوده است.
فیروزالدین فیروز، فیروزالدین فیروز ۴٦ ساله و از قوم تاجیک است. او در ولایت پنجشیر بهدنیا آمده و فوق لیسانس خود را در رشته مدیریت و رهبری از انگلستان گرفته است. آقای فیروز معاونت وزارت صحت را در کارنامه کاری خود دارد و مدتی نیز بهعنوان مشاور بانک جهانی در وزارت صحت عراق کار کرده است.
داوودشاه صبا، داود شاه صبا ۵۱ ساله و متولد هرات است. او از قوم پشتون است. آقای صبا در رشته زمینشناسی دکترا دارد و در سالهای گذشته بهعنوان والی هرات و مشاور رئیس جمهور کار کرده است.
۱۱- برنا کریمی، برای وزارت مخابرات و فناوری معلوماتی
برنا کریمی، ۴۱ ساله و متولد کابل است. مدرسه را کابل به پایان رسانده و یک سال هم در رشته پزشکی در دانشگاه کابل درس خوانده است.
آقای کریمی از دانشگاه فینیکس در آمریکا لیسانس بازاریابی تجاری و فوقلیسانس مدیریت گرفته است.
پیش از این بهعنوان معاون ریاست دفتر ریاست جمهوری و معاون سیاستگذاری اداره ارگانهای محلی کار کرده است.
در سال ۲۰۱۱ بهعنوان سفیر افغانستان در کانادا معرفی شد اما بعد از دو سال کار از این پست استعفا کرد. آقای کریمی به زبانهای فارسی، پشتو، انگلیسی و روسی صحبت میکند.
نصیراحمد درانی، متولد ولایت لوگر است و ٦۲ سال سن دارد. او از قوم پشتون است. آقای درانی در رشته توسعه شهری فوق لیسانس دارد و در حال حاضر معاون وزارت معادن افغانستان است.
عبدالرحمن صلاحی، متولد ۱۳۳۵ در هرات و فارغ تحصیل دانشگاه پولیتخنیک کابل معرفی شده است. او قبلاً در وزارت فواید عامه افغانستان و بخش خصوصی کار کرده است.
۱۵- سادات نادری، برای وزارت کار، امور اجتماعی و شهدا و معلولین
سادات منصور نادری، نامزد وزارت کار و امور اجتماعی در سال ۱۹۹۹ لیسانس خود را در رشته اقتصاد از یکی از دانشگاههای لندن گرفته است. بعد از آن در شرکتهای مختلف کار کرده و خود نیز بازرگان است.
آقای نادری فرزند سید منصور نادری از بزرگان فرقه اسماعیلی در افغانستان است و از رهبران حزب پیوند ملی افغانستان بهحساب میآید.
قبل از این بهعنوان مشاور بانک ملی افغانستان کار کرده و علاوه بر آن صاحب یکی از شرکتهای بزرگ بیمه در افغانستان است. او در انتخابات ریاست جمهوری همراه با پدرش از اشرف غنی حمایت کرد.
سید حسین عالمی بلخی، از قوم سادات و متولد بلخ است. او ۵۸ سال سن دارد. آقای بلخی در رشته علوم اسلامی در حوزههای علمیه مشهد و قم درس خوانده و مدرک معادل دکترا دارد و پیش از این عضو مجلس نمایندگان بوده است. آقای عالمی در حکومت مجاهدین بهرهبری برهانالدین ربانی، پست وزارت تجارت را در دست داشت.
فیضمحمد عثمانی، ۴۲ ساله است. او در ولایت قندوز بهدنیا آمده و از قوم ترکمن است. آقای عثمانی لیسانس علوم سیاسی دارد و پیش از این استاد دانشگاه بوده است. او همچنین مدتی بهعنوان گرداننده برنامههای دینی تلویزیون خصوصی طلوع کار کرده است.
آی سلطان خیری، ۵۰ ساله است و در ولایت فاریاب بهدنیا آمده و از قوم ازبک است که در رشته زبان و ادبیات ترکی دکترا دارد. خانم خیری پیش از این بهعنوان استاد ادبیات در دانشگاه کابل و رئیس کار و امور اجتماعی در ولایت بلخ خدمت کرده است.
سردارمحمد رحمان اوغلی، نامزد وزارت اقتصاد، از قوم ازبک است، ۵۰ سال دارد و در ولایت فاریاب در شمال افغانستان متولد شده است. او در رشته فنی رادیو تلویزیون فوقلیسانس دارد.
آقای اوغلی بهعنوان مدیر بررسی پروژههای رادیو تلویزیون ملی افغانستان، استاد دانشگاه بلخ، مشاور ریاست مدارس افغان ترک، رئیس تجارت مرزی بلخ، عضو هیات تحریر و مدیر مسئول شماری از نشریهها کار کرده است.
او در دوره پیشین مجلس نمایندگان افغانستان بهعنوان نماینده مردم فاریاب به مجلس راه یافته بود.
دکتر سردارمحمد رحیمی، که برای وزارت تجارت و صنایع معرفی شده، متولد شهر ترینکوت، مرکز ولایت ارزگان در جنوب افغانستان است. ۳۷ سال سن دارد و دکترای خود را در رشته ژئوپولیتیک از دانشگاه تهران گرفته است.
او اکنون استاد دانشگاه در کابل است و قبل از این بهعنوان مشاور وزیر شهرسازی افغانستان کار کرده است.
آقای رحیمی بهعنوان عضو مذاکره کننده گروه صلح با طالبان در شهر دبی بوده است و عضویت حزب وحدت مردم افغانستان به رهبری محمد محقق را دارد.
او به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی صحبت میکند. در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از تیم اصلاحات و همگرایی به رهبری آقای عبدالله حمایت کرد.
فیضالله ذکی، ۵٦ ساله، از قوم ازبک و متولد کابل است. آقای ذکی لیسانس خود را در رشته زمینشناسی از دانشگاه کابل گرفته است و بعد وارد سیاست شده و از اعضا رهبری حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به رهبری ژنرال دوستم است. او در سال ۲۰۰۵ بهعنوان نماینده مردم جوزجان به مجلس نمایندگان افغانستان راه یافت.
آقای ذکی مدتی بهعنوان سخنگوی جبهه متحد ملی که مرکب از حدود ۲۰ حزب سیاسی مخالف دولت حامدکرزی بود، کار کرد و اکنون نیز رئیس دفتر عبدالرشید دوستم، معاون اول رئیس جمهور افغانستان است.
او به زبانهای ازبکی، فارسی، پشتو، روسی و انگلیسی صحبت میکند و در انتخابات ریاست جمهوری از اعضا فعال تیم تحول و تداوم به رهبری اشرف غنی بود.