[...] [...]
کراتین (به انگلیسی: Creatine)، یک ماده شیمیایی (اسید آلی نیتروژنی) است که بهطور طبیعی در بدن عمدتاً در عضلات یافت میشود و به انرژیرسانی به عضلات کمک میکند. ۵٠ درصد کراتین در بدن انسانها و حیوانات از طریق مصرف گوشت تازه تامین میشود. از آنجاییکه در سبزیجات کراتین وجود ندارد، در گیاهخواران سطح کراتین پایینتر است و میتوانند با مصرف مکملها این نقیصه را جبران کنند. مکملهای کراتین در آزمایشگاه ساخته میشوند.
[↑] زیستساخت (Biosynthesis)
کراتین بهطور طبیعی در بدن انسان از اسیدهای آمینه در کلیه و کبد تولید میگردد و از راه خون به عضلات منتقل میشود. تقریباً ۹۵ درصد کل کراتین بدن در عضلات جای دارد و در تولید انرژی لازم برای عمل کردن عضلات دخالت دارد.
[↑] پیشینهی کشف
کراتین در سال ۱٨٣٢ میلادی، توسط «مایکل یوگن شورول» بهعنوان یکی از اجزای آلی گوشت اسکلتی کشف شد. در دهه ۱۹٧٠ دانشمندان اتحاد شوروی ادعا کردند که مصرف خوراکی مکملهای کراتین ممکن است در جریان فعالیتهای شدید و کوتاه مدت ورزشی مانند دو سرعت عملکرد ورزشکاران را تشدید میکند.
کراتین در دهه ۱۹۹٠ بهعنوان شیوهای «طبیعی» برای تقویت عملکرد ورزشکاران و بدنسازی رواج یافت. بررسیها نشان داده است که میزان کل کراتین عضلات اسکلتی با مصرف خوراکی مکمل افزایش مییابد، گرچه میزان این افزایش این بررسی متفاوت بوده است.
عواملی که ممکن است بر تفاوتها در میزان افزایش در مصرف کربوهیدراتها نقش داشته باشد، میزان مصرف مواد کربوهیدراتی، میزان فعالیت جسمی، وضعیت تمرینهای ورزشی و نوع فیبرهای عضلانی است.
این یافته که مصرف کربوهیدرات میزان جذب کراتین را در عضلات میافزاید، باعث به بازار آمدن نوشیدنیهای ورزشی حاوی کراتین و کربوهیدرات شده است.
[۱]
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط … برشتۀ تحرير درآمده است.
[↑] پيوستها
پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:
[↑] پینوشتها
[۱]-
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□
□
□
□
[↑] پيوند به بیرون
□ [۱ ٢ ٣ ۴ ۵ ٦ ٧ ٨ ٩ ۱٠ ۱۱ ۱٢ ۱٣ ۱۴ ۱۵ ۱٦ ۱٧ ۱٨ ۱۹ ٢٠]