کابینه دولت وحدت ملی افغانستان
کابینه دولت وحدت ملی افغانستان
٢٢
دی
۱٣۹٣
پس از گذشت نزدیک به ۱۱۰ روز از آغاز به کار دولت وحدت ملی افغانستان، اعضای کابینه جدید افغانستان معرفی شدند. در نشستی که روز دوشنبه، ۲۲ جدی (دی) ۱٣۹٣، در کاخ ریاست جمهوری افغانستان برگزار شد، عبدالسلام رحیمی، رئیس دفتر محمداشرف غنی، رئیس جمهوری این کشور، فرمان او در مورد معرفی ۲۵ نامزد وزارت به مجلس نمایندگان را خواند.
در این نشست، رئیس جمهور و عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی و معاونان آنها به همراه شماری از مقامهای دولتی حضور داشتند.
اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، در هنگام ادای سوگند وعده داده بود که فهرست وزیران جدید را در مدت ۴۵ روز اعلام کند اما این روند نزدیک به چهار ماه طول کشید. سرانجام، روز دوشنبه، ۲۲ جدی (دی) ۱٣۹٣، ۲۵ نامزد بهعنوان اعضای کابینه جدید افغانستان معرفی شدند.
تأخیر طولانی در اعلام فهرست نامزدان پست وزارت، انتقادهای بسیاری را برانگیخته بود و بسیاری آن را عامل اصلی ناامنی و رکود اقتصادی در افغانستان میدانستند. همچنین، در این مدت، رئیس جمهور از سوی مجلس نمایندگان به شدت زیر فشار بود که کابینه جدید را هرچه زودتر معرفی کند.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان، صبح همانروز اعلام کرده بود که اشرف غنی در این نشست سخنرانی خواهد کرد و انتظار میرفت او خود نام وزیران را اعلام کند و دلایل این تأخیر را بر شمارد. اما این جلسه پس از خواندن حکم رئیس جمهوری پایان یافت.
در میان وزیرانی که ۲۲ جدی، برای کسب رای اعتماد به مجلس نمایندگان معرفی شدند، چهرههای جدید و کمتر شناختهشده نیز دیده میشوند. هیچیک از نامزدان پست وزارت، پیش از این بهعنوان وزیر در دولت افغانستان کار نکردهاند.
بر اساس فرمان اشرف غنی، که توسط سلام رحیمی، رئیس دفتر ریاست جمهوری خوانده شد، افراد زیر بهعنوان نامزد وزیران کابینه جدید به مجلس معرفی شدند:
۱- شیرمحمد کریمی، برای وزارت دفاع ملی
ژنرال شیرمحمد کریمی، نامزد وزارت دفاع ملی، ۶۹ ساله، از قوم پشتون و متولد ولایت خوست در جنوب شرق افغانستان است.
او در حال حاضر رئیس ستاد ارتش ملی افغانستان است. در دانشگاه نظامی کابل درس خوانده و از سال ۱۳۴۲ تاکنون در پستهای مختلفی در وزارت دفاع افغانستان کار کرده است.
او تحصیلات خود را در مدرسه نظامی سلطنتی سنت هرست بریتانیا به پایان رسانده و در آمریکا نیز دوره آموزش نظامی را سپری کرده است. بهدلیل اینکه قانون دخالت نظامیان در روند انتخابات را ممنوع قرار داده است، او در انتخابات ریاست جمهوری اخیر افغانستان، بهصورت علنی از کسی حمایت نکرد.
آقای کریمی به زبانهای پشتو، فارسی و انگلیسی صحبت میکند.
٢- نورالحق علومی، برای وزارت امور داخله (کشور)
نورالحق علومی، نورالحق علومی، نامزد وزارت امور داخله، ۶۸ ساله و اهل ولایت قندهار در جنوب افغانستان است. آقای علومی از اعضا برجسته حزب دموکراتیک خلق افغانستان بود و در آن زمان بهعنوان والی ولایت قندهار کار کرده است.
آقای علومی حزب متحد ملی افغانستان را در سال ۲۰۰۳ تأسیس و در سال ۲۰۰۵ نیز به نمایندگی از مردم ولایت قندهار به مجلس نمایندگان افغانستان راه یافت.
او دوره دانشگاه را در کابل به پایان رسانده و خود در دوران حکومت کمونیسیتی یکی از فرماندهان ارشد ارتش حکومت کمونیسی افغانستان بود.
٣- صلاحالدین ربانی، برای وزارت امور خارجه
صلاحالدین ربانی، که برای وزارت امور خارجه معرفی شده است، ۴۳ ساله و متولد شهر کابل است.
او از قوم تاجیک است، مکتب (مدرسه) را در پاکستان خوانده و مدرک کارشناسی (لیسانس) خود را در رشته مدیریت و بازاریابی از دانشگاه ملک فهد عربستان سعودی گرفته است.
آقای ربانی تا سال ۱۳۷۸ در عربستان سعودی و امارات متحده عربی در شرکتهای خصوصی کار کرده، اما پس از آن تحصیلاتش را در رشته مدیریت بازرگانی در دانشگاه کینگستون انگلستان تا درجه کارشناسی ارشد (ماستری) ادامه داده است.
او همچنین یک گواهینامه کارشناسی ارشد دیگر از دانشگاه کلمبیای نیویورک در رشته روابط بینالملل بهدست آورده است.
صلاحالدین ربانی در پی ترور پدرش برهانالدین ربانی، رئیس شورای عالی صلح شد. او قبل از این کارهای دیپلماتیک را بهعنوان مستشار سیاسی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل آغاز کرد و مهمترین سمت دولتی او سفارت افغانستان در ترکیه بوده است.
آقای ربانی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری افغانستان در کنار عبدالله عبدالله ایستاد و او به زبانهای فارسی، پشتو، عربی و انگلیسی صحبت میکند.
۴- غلامجیلانی پوپل، برای وزارت مالیه (دارایی)
غلامجیلانی پوپل، نامزد وزارت دارایی، ۵۹ سال دارد و متولد کابل است. او مدرسه را در کابل به پایان رسانده و لیسانس حقوق از دانشگاه کابل دارد.
علاوه بر آن آقای پوپل دورههای آموزشی در زمینه مدیرت و توسعه را در اروپا و آمریکا گذرانده است.
آقای پوپل قبل از این بهعنوان معاون وزارت مالیه (دارایی) و رئیس اداره ارگانهای محل کار کرده و بهعنوان مشاور حکومتداری رئیس جمهور کرزی نیز بوده است.
او فعالیت سیاسی داشته و معاون حزب افغان ملت است. آقای پوپل به زبانهای پشتو، فارسی، اردو و انگلیسی صحبت میکند.
۵- احمدسیر مهجور، برای وزارت عدلیه (دادگستری
احمدسیر مهجور، نامزد وزارت عدلیه، از قوم تاجیک است، ۴۹ سال دارد و متولد بغلان در ۱۹٦۵ است. پس از پایان تحصیلات به پاکستان رفت و آنجا در رشته الهیات و علوم سیاسی تحصیلاتش را ادامه داد. در ۱۹۹۲ به فرانسه رفت و در رشته فلسفه سیاسی در دانشگاه نانتیری پاریس، در رشته جامعهشناسی در دانشگاه سوربورن و در رشته توسعه محلی در دانشگاه روین سه ماستری دارد و در همین دانشگاه در رشته جامعهشناسی سیاسی دکترای خود را در ۲۰۰۹ دفاع کرد و روی انتقال افغانستان از جامعه سنتی به جامعه مدرن در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ کار کرد.
به زبانهای دری، پشتو، اردو، عربی، انگلیسی و فرانسوی آشنای اکادمیک دارد. مقالات و چند کتاب او در مطالعات جامعهشناسی و نظام قضایی به زبانهای ملی و بینالمللی منتشر شده است. او عضو چند نهاد جامعهشناسی فرانسه و استاد دانشگاه در فرانسه است.
٦- گلزلمی یونسی، برای وزارت معارف (آموزش و پرورش)
زلمی یونسی، نامزد وزارت معارف، متولد ولایت بلخ است، او از اعضای ارشد حزب جمعیت اسلامی و مشاور عطامحمد نور، سرپرست فعلی ولایت بلخ بوده است. در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴، رئیس تیم دکتر عبدالله عبدالله در ولایت بلخ بود.
آقای یونسی از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل، لیسانس گرفته و پیش از این بهعنوان دادستان در کابل و بلخ کار کرده است.
٧- نجیبه ایوبی، برای وزارت امور زنان
نجیبه ایوبی، نامزد وزارت زنان، متولد ۱۹۶۸ میلادی در ولایت پروان است، او تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی از انستیتوی پیداگوژی (تعلیم و تربیت) پروان تا درجه لیسانس تمام کرده است.
خانم ایوبی فعلا رئیس گروه رسانهای موسوم به کلید گروپ است که برنامههای رادیویی دارد و یک مجله بهنام کلید را منتشر میکند.
٨- عباس بصیر، برای وزارت فواید عامه
عباس بصیر، ۴٦ ساله است و در ولایت غزنی بهدنیا آمده است. آقای بصیر از قوم هزاره است. دکترای خود را رشته محیط زیست گرفته و پیش از این رئیس دفتر معاون رئیس جمهور و استاد دانشگاه بوده است.
٩- فیروزالدین فیروز، برای وزارت صحت عامه (بهداشت و درمان)
فیروزالدین فیروز، فیروزالدین فیروز ۴٦ ساله و از قوم تاجیک است. او در ولایت پنجشیر بهدنیا آمده و فوق لیسانس خود را در رشته مدیریت و رهبری از انگلستان گرفته است. آقای فیروز معاونت وزارت صحت را در کارنامه کاری خود دارد و مدتی نیز بهعنوان مشاور بانک جهانی در وزارت صحت عراق کار کرده است.
۱٠- یعقوب حیدری، برای وزارت زراعت و آبیاری
محمدیعقوب حیدری که نامزد کرسی وزارت کشاورزی است، در استونی، به ۴ سال زندان محکوم شده است و نامش در فهرست افراد زیر پیگرد پلیس بینالمللی (انترپُل) قرار دارد. اتهام علیه وی فرار از مالیات و کلاهبرداری اعلام شده است.
هرچند محمدیعقوب حیدری این اتهامها را بیبنیاد خوانده و آنرا یک توطئهی سیاسی دانست و گفته کسی که شرکت او را خریده، مالیات مربوط به شرکت را نپرداخته است؛ اما بعداً مجبور به کنارهگیری شد و اسمش از فهرست فهرست کابینه دولت وحدت ملی حذف شد.
۱۱- داوودشاه صبا، برای وزارت معادن
داوودشاه صبا، داود شاه صبا ۵۱ ساله و متولد هرات است. او از قوم پشتون است. آقای صبا در رشته زمینشناسی دکترا دارد و در سالهای گذشته بهعنوان والی هرات و مشاور رئیس جمهور کار کرده است.
۱٢- برنا کریمی، برای وزارت مخابرات و فناوری معلوماتی
برنا کریمی، ۴۱ ساله و متولد کابل است. مدرسه را کابل به پایان رسانده و یک سال هم در رشته پزشکی در دانشگاه کابل درس خوانده است.
آقای کریمی از دانشگاه فینیکس در آمریکا لیسانس بازاریابی تجاری و فوقلیسانس مدیریت گرفته است.
پیش از این بهعنوان معاون ریاست دفتر ریاست جمهوری و معاون سیاستگذاری اداره ارگانهای محلی کار کرده است.
در سال ۲۰۱۱ بهعنوان سفیر افغانستان در کانادا معرفی شد اما بعد از دو سال کار از این پست استعفا کرد. آقای کریمی به زبانهای فارسی، پشتو، انگلیسی و روسی صحبت میکند.
۱٣- نصیراحمد درانی، برای وزارت احیا و انکشاف دهات
نصیراحمد درانی، متولد ولایت لوگر است و ٦۲ سال سن دارد. او از قوم پشتون است. آقای درانی در رشته توسعه شهری فوق لیسانس دارد و در حال حاضر معاون وزارت معادن افغانستان است.
۱۴- خاطره افغان، برای وزارت تحصیلات عالی
خاطره افغان، که نامزد وزارت تحصیلات عالی است، اطلاعات دقیقی در مورد زندگی و سابقه کاری او در اختیار رسانهها قرار نگرفته است.
گفته میشود، خانم افغان در قندهار بهدنیا آمده است و در رشته اداره عامه و حکومتداری فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) دارد.
۱۵- محمود صیقل، برای وزارت انرژی و آب
محمود صیقل، نامزد وزارت انرژی و آب، ۵۳ سال دارد و متولد ولایت کابل است. او در لیسه استقلال کابل درس خوانده است. صیقل مدرک دانشگاهی خود را از دانشگاه سیدنی و کانبرا گرفته و ماستری خود را نیز در رشته توسعه بینالملل از دانشگاه دیکین (Deakin) گرفته است.
آقای صیقل در سال ۲۰۰۵ بهعنوان معاون وزیر امورخارجه افغانستان کار کرده است. علاوه بر آن بهعنوان سفیر افغانستان در کشورهای استرالیا و نیوزلند هم کار کرده است. او عضو شورای رهبری ائتلاف ملی افغانستان است و عضو ستاد انتخاباتی دکتر عبدالله در انتخابات اخیر ریاست جمهوری بود.
۱٦- سادات نادری، برای وزارت کار، امور اجتماعی و شهدا و معلولین
سادات منصور نادری، نامزد وزارت کار و امور اجتماعی در سال ۱۹۹۹ لیسانس خود را در رشته اقتصاد از یکی از دانشگاههای لندن گرفته است. بعد از آن در شرکتهای مختلف کار کرده و خود نیز بازرگان است.
آقای نادری فرزند سید منصور نادری از بزرگان فرقه اسماعیلی در افغانستان است و از رهبران حزب پیوند ملی افغانستان بهحساب میآید.
قبل از این بهعنوان مشاور بانک ملی افغانستان کار کرده و علاوه بر آن صاحب یکی از شرکتهای بزرگ بیمه در افغانستان است. او در انتخابات ریاست جمهوری همراه با پدرش از اشرف غنی حمایت کرد.
۱٧- سید حسین عالمی بلخی، برای وزارت مهاجران
سید حسین عالمی بلخی، از قوم سادات و متولد بلخ است. او ۵۸ سال سن دارد. آقای بلخی در رشته علوم اسلامی در حوزههای علمیه مشهد و قم درس خوانده و مدرک معادل دکترا دارد و پیش از این عضو مجلس نمایندگان بوده است. آقای عالمی در حکومت مجاهدین بهرهبری برهانالدین ربانی، پست وزارت تجارت را در دست داشت.
۱٨- فیضمحمد عثمانی، برای وزارت حج و اوقاف
فیضمحمد عثمانی، ۴۲ ساله است. او در ولایت قندوز بهدنیا آمده و از قوم ترکمن است. آقای عثمانی لیسانس علوم سیاسی دارد و پیش از این استاد دانشگاه بوده است. او همچنین مدتی بهعنوان گرداننده برنامههای دینی تلویزیون خصوصی طلوع کار کرده است.
۱۹- فیضالله کاکر، برای وزارت مبارزه با مواد مخدر
فیضالله کاکر، متولد فاریاب است و ٦۰ سال سن دارد. او پزشکی خوانده و در گذشته بهعنوان مشاور رئیس جمهور و معاون وزارت صحتعامه کار کرده است.
٢٠- آی سلطان خیری، برای وزارت اطلاعات و فرهنگ
آی سلطان خیری، ۵۰ ساله است و در ولایت فاریاب بهدنیا آمده و از قوم ازبک است که در رشته زبان و ادبیات ترکی دکترا دارد. خانم خیری پیش از این بهعنوان استاد ادبیات در دانشگاه کابل و رئیس کار و امور اجتماعی در ولایت بلخ خدمت کرده است.
٢۱- قمرالدین شینواری، برای وزارت سرحدات و قبایل
قمرالدین شینواری، در ننگرهار بهدنیا آمده، ۵۲ ساله و از قوم پشتون است. او در رشته شرعیات فوقلیسانس دارد.
٢٢- سردارمحمد رحمان اوغلی، برای وزارت اقتصاد
سردارمحمد رحمان اوغلی، نامزد وزارت اقتصاد، از قوم ازبک است، ۵۰ سال دارد و در ولایت فاریاب در شمال افغانستان متولد شده است. او در رشته فنی رادیو تلویزیون فوقلیسانس دارد.
آقای اوغلی بهعنوان مدیر بررسی پروژههای رادیو تلویزیون ملی افغانستان، استاد دانشگاه بلخ، مشاور ریاست مدارس افغان ترک، رئیس تجارت مرزی بلخ، عضو هیات تحریر و مدیر مسئول شماری از نشریهها کار کرده است.
او در دوره پیشین مجلس نمایندگان افغانستان بهعنوان نماینده مردم فاریاب به مجلس راه یافته بود.
٢٣- سردارمحمد رحیمی، برای وزارت تجارت و صنایع
دکتر سردارمحمد رحیمی، که برای وزارت تجارت و صنایع معرفی شده، متولد شهر ترینکوت، مرکز ولایت ارزگان در جنوب افغانستان است. ۳۷ سال سن دارد و دکترای خود را در رشته ژئوپولیتیک از دانشگاه تهران گرفته است.
او اکنون استاد دانشگاه در کابل است و قبل از این بهعنوان مشاور وزیر شهرسازی افغانستان کار کرده است.
آقای رحیمی بهعنوان عضو مذاکره کننده گروه صلح با طالبان در شهر دبی بوده است و عضویت حزب وحدت مردم افغانستان به رهبری محمد محقق را دارد.
او به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی صحبت میکند. در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از تیم اصلاحات و همگرایی به رهبری آقای عبدالله حمایت کرد.
٢۴- فیضالله ذکی، برای وزارت ترانسپورت
فیضالله ذکی، ۵٦ ساله، از قوم ازبک و متولد کابل است. آقای ذکی لیسانس خود را در رشته زمینشناسی از دانشگاه کابل گرفته است و بعد وارد سیاست شده و از اعضا رهبری حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به رهبری ژنرال دوستم است. او در سال ۲۰۰۵ بهعنوان نماینده مردم جوزجان به مجلس نمایندگان افغانستان راه یافت.
آقای ذکی مدتی بهعنوان سخنگوی جبهه متحد ملی که مرکب از حدود ۲۰ حزب سیاسی مخالف دولت حامدکرزی بود، کار کرد و اکنون نیز رئیس دفتر عبدالرشید دوستم، معاون اول رئیس جمهور افغانستان است.
او به زبانهای ازبکی، فارسی، پشتو، روسی و انگلیسی صحبت میکند و در انتخابات ریاست جمهوری از اعضا فعال تیم تحول و تداوم به رهبری اشرف غنی بود.
٢۵- شاهزمان میوندی، برای وزارت امور شهری (شهرسازی و مسکن)
شاهزمان میوندی نامزد وزارت توسعه شهری است و تحصیلات خود را در آلمان به اتمام رسانده و از ولایت قندهار است.
٢٦- رحمتالله نبیل، برای ریاست اداره عمومی امنیت ملی
رحمتالله نبیل، نامزد ریاست امنیت ملی، ۴۶ سال دارد و متولد ولایت جنوبی میدان وردک و از قوم پشتون است.
آقای نبیل مدرسه را در کابل به اتمام رسانده و در پاکستان در رشته مهندسی لیسانس خود را گرفته است.
او در نهادهای غیردولتی و از جمله کمیساریایی عالی سازمان ملل در امور پناهندگان کار کرده است.
آقای نبیل قبل از اینکه بهعنوان رئیس امنیت ملی افغانستان تعیین شود بهعنوان معاون مشاور شورای امنیت ملی و رئیس نیروهای ویژه محافظت از رئیس جمهور افغانستان خدمت کرده است.
او به زبانهای پشتو، فارسی، انگلیسی و اردو صحبت میکند و در دوران انتخابات، بهدلیل اینکه نیروهای امنیتی اجازه حمایت از نامزد مشخصی را نداشتند، بهصورت علنی از کسی حمایت نکرد.
آقای نبیل تنها چهره در کابینه جدید است که در گذشته در کابینه حضور داشته و در همین پست ریاست امنیت ملی کار کرده است.
٢٧- خلیل صدیق، برای ریاست بانک مرکزی
خلیل صدیق، اقتصاددان و بانکدار سابقهدار که بیشتر از ٣٠ سال تجربه کاری در بخشهای مختلف بانکداری در خارج و داخل کشور دارد، در کابینه جدید بهعنوان رئیس بانک مرکزی افغانستان (د افغانستان بانک) معرفی شده است. او که ٦۵ سال دارد، زاده ۱۹۴۹ در کابل است و به قوم پشتون تعلق دارند.
آقای صدیق، مدرک کارشناسی (لیسانس) خود را در سال ۱۹٧٠ در رشته اقتصاد کلان از دانشکده اقتصاد دانشگاه کابل بهدست آورد. پس از آن، در سال ۱۹٧۱ کارمند بانک مرکزی شد. او برای مدتی به شهر سلور سپرنگ، میریلند ایالات متحده آمریکا رفت و شهروندی آنجا را بهدست آورد. در ماه فوریه ۱۹٨٠، به افغانستان بازگشت و رئیس تجارت عمومی وزارت تجارت شد. در ماه اپریل ۱۹٨۱ وی دوباره به بانک مرکزی رفت و بهعنوان مدیر عمومی آمریت تحقیق بانک مرکزی خدمت کرد. در ماه مه ۱۹٨٢، بهعنوان معاون بانک مرکزی انتخاب شد و تا ژوئن ۱۹٨٦ در این پست ایفای وظیفه نمود. از ژوئیه ۱۹٨٦ تا نوامبر ۱۹٨۹، مشاور ارشد بانک مرکزی افغانستان بود؛ سپس، در دسامبر ۱۹۹٠ بهعنوان رئیس بانک مرکزی افغانستان گماشته شد. ولی مدت کوتاهی در این سمت کار کرد و پس از سقوط رژیم دکتر نجیبالله دوباره به آمریکا رفت و در بانکها و موسسات مالی مختلفی آنجا مشغول به کار شد. وی، از سال ٢٠٠٣ تا نوامبر ٢٠٠٦، رئیس یکی از بانکهای بزرگ خصوصی سلور سپرنگ ایالت میرلیند بهنام «سن تُرست بانک» (Sun Trust Bank) بود. اما بنابر تقاضای سهمداران بانک بینالمللی افغانستان؛ یکی از بانکهای بزرگ خصوصی در این کشور، دوباره به افغانستان برگشت و ریاست عمومی این بانک را بر دوش گرفت. وی، تاکنون، چندینبار جایزه بینالمللی بهترین بانکدار تجارتی را از سوی نهادهای بینالمللی بانکداری بهدست آورده است.
پس از ایجاد اتحادیه بانکهای افغانستان در سال ٢٠۱٢، وی بهعنوان نخستین رئیس این اتحادیه برگزیده شد و تا پایان ماه دسامبر ٢٠۱۴، در این سمت خدمت کرد. اتحادیه بانکهای افغانستان تحت مدیریت وی توانست قانون مبارزه با پولشویی و تمویل منابع تروریسم را بههمکاری بانک مرکزی افغانستان تدوین و از سوی هر دو مجلس تصویب نمایند. همچنان، به همت او، برای نخستینبار در افغانستان سیستم ثبت اعتبارات عامه ایجاد شد. در ضمن تحت ریاست وی، نخستین انستیتوی تخصصی بانکداری بهنام «انستیتوی بانکداری و امور مالی افغانستان» (Afghanistan Institute of Banking and Finance - AIBF) با همکاری بانک مرکزی افغانستان بنیانگذاری شد. -
از این میان، تنها رحمتالله نبیل در گذشته عضویت کابینه افغانستان را داشته و بهعنوان رئیس امنیت ملی کار کرده است.
پیش از این (در آغاز حکومتش)، اشرف غنی وعده داده بود که در کابینه جدید، چهار کرسی را به زنان خواهد داد اما در فهرستی که اعلام شد، نام سه زن دیده میشود.
گذشته از این، در این میان، کرسی دو پست بسیار مهم اداره مستقل ارگانهای محلی و مقام دادستانی کل افغانستان هنوز خالی است.
با این حال، سفارت آمريكا در كابل از معرفى نامزد وزيران كابينه وحدت ملى افغانستان استقبال كرد. در خبرنامه سفارت آمريكا كه لحظاتى پس از معرفى کابینه جدید منتشر شد، آمده كه دولت آمريكا به همكارى نزديك خود با حكومت افغانستان براى تامين امنيت و برقرارى صلح و ثبات براى مردم افغانستان ادامه خواهد داد.
در فرمان ریاست جمهوری افغانستان که در این روز خوانده شد، از وزارت دولت در امور پارلمانی خواسته شده فهرست وزیران پیشنهادی را به مجلس نمایندگان ببرد تا هرچه زودتر کار بررسی صلاحیت آنها آغاز شود.
در همینحال، سید اکرام، منشی مجلس نمایندگان افغانستان در گفتوگو با بیبیسی فارسی گفت که این مجلس کار بررسی مدارک تحصیلی و تجربه کاری وزیران معرفی شده را از فردا آغاز خواهد کرد.
او گفت روند بررسی صلاحیت وزیران و رای اعتماد نمایندگان به وزیران پیشنهاد شده، در جریان هفته آینده انجام خواهد شد.
به گفتهی سید اکرام، شماری از وزیرانی که امروز معرفی شدهاند، حوزه تخصصی و تجربه آنها با وزارتی که برای آن معرفی شده است، تناسبی ندارد و این نشان میدهد که کابینه معرفی شده، یک کابینه مصلحتی است. وی همچنین افزود، وزیرانی که دوتابعیتی هستند، از نمایندگان رای اعتماد نخواهند گرفت.
حدود یک ماه پیش، مجلس نمایندگان افغانستان تصویب کرد که به وزیرانی که علاوه بر تابعیت افغانستان، تابعیت کشور دیگری را نیز دارند، رای اعتماد نخواهد داد.
[
▲]
يادداشتها
[
▲]
پینوشتها
کابینه دولت وحدت ملی افغانستان معرفی شد، وبسایت فارسی بیبیسی: دوشنبه ۱٢ ژانویه ٢٠۱۵ - ٢٢ دی ۱۳۹۳
همانجا؛ و نیز لحظهبهلحظه؛ معرفی کابینه جدید افغانستان، وبسایت فارسی بیبیسی: دوشنبه ۱٢ ژانویه ٢٠۱۵ - ٢٢ دی ۱۳۹۳
هر دو منبع
هر دو منبع
هر دو منبع
رجوع شود به منبع دوم
رجوع شود به منبع نخست.
[
▲]
جُستارهای وابسته
□ 1
[
▲]
سرچشمهها
□ وبسایت فارسی بیبیسی