حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو
جایگاه مجله شارلی ابدو در مطبوعات فرانسه
آشنایی با مجله فرانسوی شارلی ابدو
٧
ژانویه
٢٠۱۵
نیمروز چهارشنبه، افراد مسلح به دفتر مجله طنز و فکاهی «شارلی ابدو» در پاریس، پایتخت فرانسه، حمله کردند و دوازده نفر، از جمله استفان شاربونیه، دبیر مجله و سه نفر از سرشناسترین کاریکاتوریستهای فرانسه، برنارد ماریس، اقتصاددان و از سهامداران شارلی ابدو و دو افسر پلیس را کشتند. ۱۰ نفر در جریان این حمله زخمی شدند که حال پنج نفر از آنها وخیم گزارش شده است. این مجله در گذشته کاریکاتورهایی از پیامبر مسلمانان منتشر کرده بود.
شاهدان میگویند مهاجمان فریاد الله اکبر سر دادند و گفتند انتقام حضرت محمد را گرفتهاند. رهبران جهان این حمله را محکوم کردند و هزاران نفر در شهرهای مختلف فرانسه و جهان گردهماییهایی در حمایت از آزادی بیان تشکیل دادند.
سه سال پیش هم به دفتر مجله شارلی ابدو با بمب دستی آتشزا حمله شد؛ پس از آنکه این مجله، سردبیر مهمان یکی از شمارههای خود را پیامبر اسلام معرفی کرد و روی جلد آن، کاریکاتوری از او منتشر کرد که در آن آمده: «اگر تا حد مرگ به خنده نیفتادهاید، ۱۰۰ ضربه شلاق». استفان شاربونیه، سردبیر مجله هم که در حمله روز چهارشنبه کشته شد، تهدید به مرگ شده بود و تحت مراقبت پلیس قرار داشت. او گفته بود «من به مسلمانان ایراد نمیگیرم که طرحهای ما برایشان خندهدار نیست. من تحت قانون فرانسه زندگی میکنم. تحت قانون قرآن زندگی نمیکنم.» طنز تمسخرآمیز این مجله، نه تنها مسلمانان افراطی، بلکه افراطیون یهودی و مسیحی را هدف قرار میگرفت. عدهای هم مجله شارلی ابدو را به نژادپرستی متهم میکردند، اما این مجله همواره تاکید میکرد که از آزادی بیان استفاده میکند. این روزنامه ده سال پیش هم با چاپ کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام باعث برانگیختن خشم مسلمانان در سراسر جهان شد.
اما، چاپ کاریکاتوری از ابوبکر البغدادی رهبر گروه موسوم به «دولت اسلامی» در این نشریه، دلیل حمله روز چهارشنبه به دفتر نشریه طنز شارلی ابدو اعلام شده است.
پلیس فرانسه از روز چهارشنبه عملیات گستردهای را برای شناسایی و ردیابی دو مظنون حمله به این نشریه طنز آغاز کرد تا این که روز جمعه رسانهها از وقوع دو حادثه گروگانگیری در منطقه پاریس خبر دادند و از برادران کواشی بهعنوان عاملانی یکی از این گروگانگیریها نام برده شد.
در یکی از این وقایع برادران کواشی در چاپخانهای در ۳۵ کیلومتری شمال پاریس پناه گرفتند. پلیس فرانسه با یورش به دو محل گروگانگیری در پاریس، سه گروگانگیر از جمله دو مظنون به حمله به شارلی ابدو را کشت.
شریف و سعید کواشی دو برادری هستند که به گفته پلیس، روز چهارشنبه به دفتر نشریه طنز شارلی ابدو حمله کردند و ۱۲ نفر را کشتند و ۱۰ زخمی بهجا گذاشتند. گزارشها حاکی از آن است که سعید و شریف کواشی که در محاصره پلیس قرار داشتند از پناهگاه خود خارج شدند و با پلیس درگیر شدند اما در نتیجه این درگیری هر دو برادر کشته شدند.
گروگانگیر فروشگاه یهودی که با برادران کواشی ارتباط داشت از پلیس خواسته بود این دو برادر را رها کند. پلیس فرانسه میگوید این مرد که نامش امدی کولیبالی ذکر شده روز پنجشنبه هم در جنوب پاریس یک مامور زن پلیس را کشته بود.
در مجموع حوادثی که از روز چهارشنبه و بهدنبال حمله به دفتر شارلی ابدو آغاز شد تا روز جمعه ۲۰ نفر از جمله سه حملهکننده و گروگانگیر کشده شدهاند.
▲ | جایگاه مجله شارلی ابدو در مطبوعات فرانسه |
این مجله در سال ۲۰۰۶ با بازنشر کاریکاتور پیامبر اسلام که در اصل در یک روزنامه دانمارکی بهچاپ رسیده بود، خشم مسلمانان فرانسه را برانگیخت.
دفتر این مجله در نوامبر سال ۲۰۱۱ و پس از آنکه کاریکاتور دیگری از پیامبر اسلام منتشر کرد، با بمب آتش زا هدف حمله قرار گرفت.
یکی از آخرین چیزهایی که در صفحه توییتر این مجله منتشر شده، کاریکاتوری از ابوبکر بغدادی، رهبر گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) است.
استفان شاربونیه، دبیر مجله از آنجا که به قتل تهدید شده بود، تحت محافظت پلیس قرار داشت. او و سه کاریکاتوریست دیگر در بین کشتهشدگان حادثه مرگبار روز چهارشنبه بودند.
هیو اسکافیلد، خبرنگار بیبیسی در پاریس میگوید که مجله شارلی ابدو در سنتی قدیمی در روزنامهنگاری فرانسه ریشه دارد که سابقهاش به هجونامههایی باز میگردد که پیش از انقلاب کبیر فرانسه علیه ماری آنتوانت، ملکه وقت منتشر میشد.
به گفته او، در این سنت، رادیکالیسم چپگرایانه با نوعی گستاخی تند درآمیخته میشود که گاه به هرزگی پهلو میزند.
هدف این نوع هجو، در قرن هجدهم، خاندان سلطنتی فرانسه بود و از طریق داستانهایی، غالباً مصور، در مورد ولنگاری جنسی و فساد در کاخ ورسای بیان میشد.
اما امروزه هدف آن بیشتر سیاستمداران، پلیس، بانکدارها و مذهب است. ابزار کار هم بهجای جعل داستان، طنز و هجو است.
شماره ۸ نوامبر ۲۰۱۱، چند روز پس از حمله به دفتر مجله با بمبآتشزا: یک مرد مسلمان کارتونیست شارلی ابدو را میبوسد. بالای سرشان نوشته «عشق از تنفر قویتر است»
با این حال، همان لحن به دور از ادب و غیرمحترمانه که در قرن هجدهم علیه رژیم سلطنتی بهکار گرفته میشد، هنوز هم بهکار گرفته میشود.
مجله شارلی ابدو یک نمونه برجسته از این نوع طنز است و تصمیمش برای شوخی کردن با پیامبر اسلام هم با فلسفه وجودیاش کاملاً سازگار است.
این مجله هرگز تیراژ زیادی نداشته بهطوری که از سال ۱۹۸۱ به مدت ده سال بهدلیل نداشتن منابع مالی منتشر نمیشد.
اما کارتونهای پر زرق و برق و تیترهای جنجالیاش طوری است که در کیوسکهای مطبوعاتی و قفسههای کتاب در ایستگاههای قطار کاملاً بهچشم میآید.
با توجه به سنت قوی داستانهای مصور در فرانسه، استفاده از کاریکاتور و کارتون ویژگی اصلی شارلی ابدو است.
در میان کارتونها و کاریکاتورهای منتشر شده در این مجله، ممکن است مأمور پلیسی که سر بریده و خونچکان مهاجران را در دست دارد، راهبهها در حال خودارضایی یا پاپ در حالی که کاندوم گذاشته است دیده شود. این مجله از هر وسیلهای استفاده میکند که بتواند با آن پیامش را برساند.
شارلی ابدو دائماً با رقیب معروفتر و موفقتر خود، یعنی مجله «کنر آنشنه» مقایسه میشود.
انگیزه اصلی پشت هر دوی این مجلهها، به چالش کشیدن صاحبان قدرت است، با این تفاوت که کنر آنشنه بر انتشار خبرهای اختصاصی و افشاگری متکی است ولی شارلی ابدو با روشی خامتر و بیرحمانهتر و با استفاده از مجموعهای از کارتونها و هجوهای تند عمل میکند.
شارلی ابدو که به منتهیالیه چپ در طیف سیاسی فرانسه متعلق است، در گذشته شاهد انشعابها و «خیانتهای ایدئولوژیک» بوده است.
دفتر شارلی ابدو
یکی از دبیران قدیمی این مجله پس از بروز اختلافی در مورد یهودستیزی از سمت خود کنارهگیری کرد.
بیشتر کارکنان مجله، چه کارتونیست و چه نویسندگان، با نام مستعار کار میکنند.
قبل از حمله روز چهارشنبه، مجله توسط شاربونیه، که به اسم شارب شناخته میشد و کارتونیست دیگری بهنام ریس اداره میشد، هر چند همه نام اصلی آنها را میدانستند.
مجلهی شارلی ابدو در یک نشریه طنز دیگر بهنام هاراکیری ریشه دارد که در دهه ۱۹۶۰ میلادی منتشر میشد.
شارلی ابدو در سال ۱۹۷۰ و در زمانی پا به عرصه وجود گذاشت که دو حادثه همزمان سرخطهای خبری را بهخود اختصاص داده بود: یک آتشسوزی مرگبار در یک دیسکوتک که بیش از ۱۰۰ نفر در آن کشته شدند و مرگ ژنرال شارل دوگل، رئیس جمهور پیشین.
نشریهی هاراکیری تیتر یکی از شمارههای خود را به دستانداختن مرگ دوگل اختصاص داد و نوشت: «رقص تراژیک در کولومبی (خانه دوگل) یک کشته برجا گذاشت».
انتشار این شمارهی هاراکیری جنجالی به پا کرد که نهایتاً به توقیف این نشریه منجر شد. واکنش روزنامهنگاران هاراکیری این بود که فوراً هفتهنامه دیگری تأسیس کردند: شارلی ابدو.
[
▲]
يادداشتها
[
▲]
پینوشتها
مجله شارلی ابدو چیست و در مطبوعات فرانسه چه جایگاهی دارد؟، وبسایت فارسی بیبیسی: چهارشنبه ٧ ژانویه ٢٠۱۵ - ۱٧ دی ۱۳۹۳
حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو
شارب، سردبیر شارلی ابدو: کاریکاتوریست سرسخت
استفان شاربونیه را بشناسید
٧
ژانویه
٢٠۱۵
استفان شاربونیه، سردبیر مجله طنز شارلی ابدو، یکی از چهار کاریکاتوریستی بود که در حمله به دفتر این مجله کشته شدند.
شاربونیه، که به «شارب» مشهور بود، ۴۷ سال داشت. او به مرگ تهدید شده بود و تحت محافظت پلیس قرار داشت. بنا به گزارشها وقتی که استفان شاربونیه به همراه دیگران در جلسه شورای سردبیری مجله بود، دو مهاجم نقابدار به دفتر مجله ریختند و با کلاشنیکف آنها را به گلوله بستند. گفته شده که آنها فریاد میزدند: «الله اکبر!»
سه کاریکاتوریست دیگری که کشته شدند به نامهای کابو، تینیوس و وولینسکی شناخته میشدند.
از راست به چپ: کابو، شارب و تینیوس
شارب، سردبیر، با قاطعیت از کاریکاتورهای شارلی ابدو از پیامبر اسلام دفاع میکرد. او در سال ۲۰۱۲ و بعد از اینکه با بمب آتشزا به دفتر مجله حمله شد به آسوشیتدپرس گفت: «محمد برای من مقدس نیست.»
«من به مسلمانان ایراد نمیگیرم که طرحهای ما برایشان خندهدار نیست. من تحت قانون فرانسه زندگی میکنم. تحت قانون قرآن زندگی نمیکنم.»
شارلی ابدو در سال ۲۰۰۷ هم پس از بازنشر کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام، که خشم مسلمانان را بهدنبال داشت، در دادگاه از خود دفاع کرده بود.
اما طنز ضدسیستمی شارلی ابدو موضوعات گستردهای را هدف قرار میداد، از شوخی با دست راستیهای افراطی تا مذهب کاتولیک یا دین یهود.
روزنامهای بلژیکی میگوید یکی از کاریکاتورهایی که شارب این هفته کشیده بود به شکلی فراموشنشدنی پیشگویانه بود. طرح با آرزوهای سال نوی میلادی شوخی میکرد. عنوان بالای طرح این بود: «تا حالا هیچ حملهای در فرانسه نشده» و زیر آن پیکارجویان اسلامگرا داشتند میگفتند: «صبر کن! تا آخر ژانویه برای تحقق آرزوها وقت هست.»
استفان شاربونیه از سال ۲۰۱۲ سردبیر شارلی ابدو بود و شارلی ابدو بعد از تعطیل مجله رادیکال «هاراکیری» و در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد. این مجله در سال ۱۹۸۱ تعطیل شد اما از ۱۹۹۲ کارش را از سر گرفت. تیراژ این مجله خیلی زیاد نبود.
در سال ۲۰۱۱ و یک روز پس از اینکه شارلی ابدو اعلام کرد شماره بعدی خود را با «سردبیری» پیامبر اسلام منتشر میکند، دفترش با بمب آتشزا مورد حمله قرار گرفت و تخریب شد.
طرح روی یکی از شمارههای سال ۲۰۱۲ شارلی ابدو با الهام از عنوان یک فیلم معروف فرانسوی بهنام «غیرقابل لمس». طرح، یک یهودی ارتدوکس و یک مسلمان سنتی را نشان میدهد که میگویند: «نباید مسخره کرد!»
شاربونیه در مصاحبه با بیبیسی گفت که این حمله در واقع حملهای علیه خود آزادی بوده و عملی از طرف «افراطگرایان احمقی» که نماینده جامعه مسلمان فرانسه نیستند.
او گفت که این حمله نشان داد شارلی ابدو در رویارو شدن با اسلامگرایان درست عمل کرده و حق داشته «زندگی را به کام آنها تلخ کند، همانطور که آنها این کار را با زندگی ما میکنند.»
یک سری ار طرحهای او در مجله با عنوان «شارب از آدمها خوشش نمیآید» منتشر میشدند.
[
▲]
يادداشتها
[
▲]
پینوشتها
شارب، سردبیر شارلی ابدو: کاریکاتوریست سرسخت، وبسایت فارسی بیبیسی: چهارشنبه ٧ ژانویه ٢٠۱۵ - ۱٧ دی ۱۳۹۳
حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو
جایگاه مجله شارلی ابدو در مطبوعات فرانسه
حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو
٧
ژانویه
٢٠۱۵
در حمله مردانی مسلح بهدفتر مجله طنز «شارلی ابدو» در پاریس، پایتخت فرانسه، دستکم ۱۲ نفر کشته شدهاند. استفان شاربونیه، دبیر مجله و سه نفر از سرشناسترین کاریکاتوریستهای فرانسه از جمله قربانیان این حمله هستند. برنارد ماریس، اقتصاددان و از سهامداران شارلی ابدو و دو افسر پلیس هم در این حمله کشته شدهاند. ۱۰ نفر در جریان حمله زخمی شدهاند که حال پنج نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه فردا پنجشنبه را روز عزای ملی اعلام کرد و از همه شهروندان فرانسه خواست در یک دقیقه سکوتی که در ساعت ۱۲ ظهر در تمام اماکن عمومی برقرار می شود شرکت کنند و اتحاد خود را نشان دهند. او گفت که فرانسه به دفاع از آزادی از طریق نبرد با تروریسم ادامه خواهد داد. او حمله امروز را حمله به «آزادی بیان» توصیف کرد.
از ساعاتی پس از حمله، فراخوانی برای ادای احترام به قربانیان و شب زندهداری در «پلاس دو لا ر پوبلیک»، از میدانهای اصلی پاریس، منتشر شد و با تاریک شدن هوا، جمعیتی انبوه در آن میدان شکل گرفته است. در چندین شهر دیگر فرانسه و چند شهر در دیگر کشورهای اروپایی هم تجمعات مشابهی برگزار میشود.
کسری ناجی، خبرنگار اعزامی بیبیسی فارسی به پاریس، میگوید که هزاران نفر هماکنون در میدان «پلاس دو لا ر پوبلیک» حضور یافتهاند و چهرههای آنها نشان میدهد که مردم فرانسه بهوضوح در «شوک» بهسر میبرند.
گروهی از حاضران در تجمع شمع در دست دارند و گروهی دیگر قلمهایی را که در دست دارند، بالا گرفتهاند. در این تجمع پلاکاردهایی حمل میشود که رویشان نوشته شده است: «من شارلی هستم.»
در تصاویر ویدئویی که از حمله منتشر شدهاند، مهاجمان در حالی که نقاب بهچهره دارند، با کلاشینکف بهسمت افراد تیراندازی میکنند.
پلیس میگوید که مهاجمان جلسه شورای سردبیری شارلی ابدو را هدف قرار دادند و هنگام خروج فریاد میزدند: «الله اکبر». به نقل از آنها گفته شده است که «انتقام پیامبر» را میگیرند.
مهاجمان پس از حمله به دفتر مجله و قبل از آنکه با یک خودرو از محل فرار کنند، در خیابان به تبادل آتش با پلیس پرداختند. ماموران امنیتی در پاریس عملیات گستردهای را برای دستگیری مهاجمان آغاز کردهاند.
در ابتدا تعداد مهاجمان دو نفر اعلام شده بود، ولی بعد، وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که ماموران امنیتی در جستجو برای یافتن سه «جنایتکار» هستند.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه، کمی پس از حمله به دفتر شارلی ابدو رفت. او این حمله را «توحش شدید» توصیف کرد و مهاجمان را «تروریستهای بزدل» خواند.
مجله شارلی ابدو پیش از این هم هدف حمله بوده است، از جمله در سال ۲۰۱۱ میلادی و پس از چاپ کاریکاتوری از پیامبر اسلام مورد حمله قرار گرفت.
این مجله در سال ۲۰۰۶ میلادی هم کاریکاتوری جنجالبرانگیز از حضرت محمد، اثر یک کاریکاتوریست دانمارکی، را بازچاپ کرد که در آن پیامبر مسلمانان با عمامهای که شبیه بمب است، تصویر شده بود. کورت وسترگارد، خالق این کاریکاتور در واکنش به حمله امروز گفت که نباید رسانهها (با این حمله) تسلیم شوند.
در پی حمله امروز، سطح آمادهباش امنیتی در پاریس به بالاترین سطح افزایش یافته است. رئیسجمهور فرانسه گفته است که دولت آن کشور حقوق و آزادیهای روزنامهنگاران را حفظ میکند.
شارلی ابدو بهتازگی کاریکاتوری از ابوبکر بغدادی، رهبر گروه موسوم به «دولت اسلامی» (داعش) منتشر کرده بود.
ماه گذشته چند مورد حمله دیگر در فرانسه اتفاق افتاد که در آنها مهاجمان شعار «الله اکبر» میدادند.
[
▲]
يادداشتها
[
▲]
پینوشتها
حمله به دفتر مجله فرانسوی؛ دستکم ۱۲ نفر کشته شدند، وبسایت فارسی بیبیسی: چهارشنبه ٧ ژانویه ٢٠۱۵ - ۱٧ دی ۱۳۹۳
حمله به دفتر مجله طنز شارلی ابدو
جزئیات گروگانگیری در پاریس
جزئیات گروگانگیری در پاریس
٨
ژانویه
٢٠۱۵
عملیات جستوجو برای یافتن عوامل حمله به دفتر مجله فکاهی شارلی ابدو ادامه دارد. سعید و شریف کواشی، دو برادر مظنون به کشتار دوازده نفر هستند. در حالی که پلیس فرانسه در تعقیب دو برادر مظنون به حمله به نشریه شارلی ابدو است، گزارشها از شنیدهشدن صدای تیراندازی در شمال شرق پاریس حکایت دارد.
منابع پلیس گفتهاند ۴٨ ساعت پس از حمله خونبار به دفتر مجله شارلی ابدو که به کشته شدن ۱٢ نفر منجر شد، عملیات گستردهای برای دستگیری عاملان این حادثه در جریان است. هزاران پلیس در روستاها و یک جنگل در شمال فرانسه در حال بازرسی محل هستند.
گزارشها همچنین حاکی است که مظنونان خودروی دیگری را سرقت کرده و به سمت پاریس حرکت کردهاند. گفته شده که در حال حاضر مظنونان وارد محوطه شرکت ساختمانی در نزدیکی شهر دمارتن-آن- گوئل شدهاند. پلیس این ساختمان را به محاصره خود درآورده و هلیکوپترها برفراز ساختمان در حرکتند.
رسانههای فرانسه از احتمال گروگانگیری توسط مظنونان این حادثه خبر دادهاند. وزارت کشور فرانسه گفته است که «تقریباً قطعی است» که گروگانگیرها همان مظنونان حمله به دفتر شارلی ابدو هستند.
به گفته رسانههای خبری فرانسه پلیس مظنونین به تیراندازی و قتل یک زن پلیس در منطقه مونتروژ واقع در حومه پاریس را شناسایی کرده است. این مامور پلیس در پاسخ به تماس تلفنی درباره حادثه تصادف اتومبیل به محل رفته بود که هدف تیراندازی قرار گرفت. برخی رسانههای گفتهاند که دو فرد «نزدیک» به مظنون اصلی این تیراندازی بازداشت شدهاند.
رسانههای خبری گفتهاند که دو مهاجم به دفتر شارلی ابدو از والدین الجزایری زاده شدهاند و در سنین سی سالگی هستند. یکی از آنان چند سال پیش بهخاطر تلاش برای سفر به عراق بازداشت و زندانی شد. پلیس گفته است که آنان «مسلح و بسیار خطرناک» هستند.
رسانههای فرانسه میگویند پلیس با دو نفری که اقدام به گروگانگیری در ساختمان یک چاپخانه واقع در ۴٠ کیلومتری شمال شرق پاریس کردهاند، تماس گرفته. ظن آن میرود که گروگانگیرها دو برادری باشند که به دفتر مجله شارلی ابدو حمله کرده و ۱٢ نفر را کشتهاند.
خبرگزاری رویترز در یک گزارش اختصاصی به نقل از یک مقام اطلاعاتی یمن نوشته است که سعید کواشی، یکی از دو برادر مظنون به حمله روز چهارشنبه در پاریس، در اوایل سال ٢٠۱۱ به یمن سفر کردو با انور العولقی، از مبلغین مذهبی وابسته به گروه القاعده شبه جزیره عرب دیدار داشت. العولقی، که شهروند آمریکا بود، در ترویج عقاید القاعده در کشورهای غربی موثر بود. او در سپتامبر سال ٢٠۱۱ در جریان حمله هواپیماهای بدون سرنشین سازمان سیا در یمن کشته شد.
چند صد تن از نفرات پلیس و ارتش فرانسه به شهر دامارتن-آن-گوئل اعزام شدهاند و گفته شده است دو برادر عامل حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو را در محاصره گرفتهاند. این دو نفر در یک ساختمان متعلق به یک چاپخانه موضع گرفتهاند و به گفته سخنگوی وزارت کشور فرانسه، تمامی منطقه بهروی رفت و آمد مسدود شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی پلیس گفته است که بین فرد مظنون به تیراندازی و قتل یک مامور پلیس زن در روز گذشته و دو برادر عامل حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو «ارتباطی» وجود دارد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام محلی حاضر در مقر فرماندهی عملیات دستگیری دو مظنون حمله به دفتر شارلی ابدو گزارش کرده که این دو برادر در تماس تلفنی گفتهاند که میخواهند به شهادت برسند. در این تماس تلفنی، مقامات محلی در مورد تخلیه امن یک مدرسه واقع در نزدیک ساختمان چاپخانه محل موضع گرفتن این دو نفر با آنان مذاکره کردند و توافق آنان را بهدست آوردند.
آندسته از کارکنان نشریه شارلی ابدو که از حمله مسلحانه روز چهارشنبه جان سالم بهدر بردهاند برای آماده کردن مطالب شماره بعدی این نشریه با عنوان «شماره بقا» به محل کار خود رفتهاند. آنان گفتهاند در نظر دارند این شماره را بهجای تیراژ معمول شصت هزار نسخه با تیراژ یک میلیون نسخه چاپ کنند تا نشانه مقاومت در برابر خشونت و تروریسم باشد.
خبرگزاری رویترز به نقل از سخنگوی وزرات کشور فرانسه گفته است که نیروهای ضد تروریسم این کشور ساختمان چاپخانه را محاصره کرده و در صددند تا با مظنونان حمله به مجله شاربی دابه، گفتگو کنند.
گزارشها از وقوع تیراندازی در یک مغازه یهودی در جنوب شرق پاریس حکایت دارد.
رسانههای فرانسوی از به گروگانگرفتن یک نفر در جریان تیراندازی در یک مغازه یهودی در پاریس خبردادهاند. گفتهشده احتمالاً حملهکننده به این مغازه، همان فرد مسلحی باشد که روز گذشته یک زن پلیس را هدف گلوله قرار داده بود. در حال حاضر پلیس این منطقه را تخلیه کرده است. گزارشهای دیگر حاکی است که در جریان حمله به مغازه یهودی در شرق پاریس احتمالاً چندین زن و کودک به گروگان گرفته شدند.
در این مغازه، پنج نفر گروگان گرفته شدهاند. گفته شده که گروگانگیر به دو کلاشنیکف مسلح است. گزارش شده که گروگانگیر به پلیس گفته است که او میخواهد دو مظنون به حمله به شارلی ابدو اجازه پیدا کنند که از محاصره پلیس در دمارتین خارج شوند.
پس از حمله به شارلی ابدو به چند مسجد در فرانسه حمله شده است. این نگرانی وجود دارد که راستگرایان افراطی فرانسوی که علیه مهاجران و مسلمانان موضع دارند به اقداماتی علیه آنها دست بزنند. تدابیر امنیتی در اطراف مساجد و اماکن مقدس مسلمانان در پاریس بالا رفته است.
پلیس فرانسه عکسی از مردی بهنام آمدی کولیبالی و زنی بهنام حیات بومالدین را بهعنوان مظنونهای حمله دیروز به یک مامور پلیس منتشر کرده است. برخی رسانههای فرانسوی میگویند گروگانگیر مغازه یهودی همان مردی است که دیروز یک مامور پلیس زن را در پاریس به ضرب گلوله کشت. پلیس نیز اعلام کرده است که گروگانگیر، همان کسی است که دیروز یک مامور پلیس را بهضرب گلوله کشت.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده که دستکم دو نفر در گروگانگیری امروز پاریس کشته شدهاند. پلیس فرانسه کشتهشدن دو نفر در گروگانگیری مغازه یهودی در پاریس را تأیید کرد.
گزارشها حاکی از این است که ماموران وارد ساختمان چاپخانه دمارتن شدهاند. چند انفجار در محل چاپخانه اتفاق افتاده و صدای آژیر شنیده میشود.
خبرگزاری فرانسه از قول مقامهای فرانسوی مینویسد که کماندوهای فرانسوی وارد ساختمان چاپخانه شدهاند. خبرگزاری فرانسه میگوید که دو مظنون حمله به مجله شارلی ابدو که در چاپخانهای در شهر دمارتن بودند کشته شدند. کمی پیشتر کماندوها به این ساختمان یورش بردند. خبرگزاری فرانسه میگوید گروگان برادران کواشی در چاپخانه دمارتین آزاد شده است.
صدای انفجارهایی هم در نزدیکی مغازه یهودی در پاریس شنیده شده است. خبرگزاری فرانسه میگوید چندین گروگان فروشگاه یهودیان در پاریس آزاد شدهاند. یورش ماموران در دمارتن و پاریس تقریباً همزمان بوده است.
آسوشیتدپرس هم از قول یک مقام پلیس نوشته است که دو مظنون حمله به شارلی ابدو کشته شدند. روزنامه فرانسوی لوموند هم میگوید که گروگانگیر مغازه یهودی در پاریس کشته شده است.
با یورش ماموران به چاپخانه دمارتن، برادران کواشی، گروگانگیرها، کشته شدند و گروگان آنها نیز آزاد شد. به طور همزمان در پاریس هم ماموران به مغازه یهودی یورش بردند و چند نفر از گروگانها را آزاد کردند. رویترز میگوید چهار نفر از گروگانها کشته شدهاند و گزارش شده که گروگانگیر نیز کشته شده است.
یک خبرنگار فرانسوی میگوید که بهنظر میرسد عملیات پلیس هنوز پایان نگرفته است. به گفته او بهنظر میرسد ماموران در نزدیکی مغازهای که در پاریس در آن گروگانگیری شد بهدنبال همراهان احتمالی گروگانگیر هستند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سیدحسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان بدون اشاره مستقیم به حمله بهدفتر نشریه فکاهی شارلی ابدو، گفت اسلامگرایان افراطی بیشتر از کسانی که کاریکاتورهای انتقادی از دین را چاپ کردهاند، به اسلام اهانت کردهاند.
[
▲]
يادداشتها
[
▲]
پینوشتها
..، وبسایت فارسی بیبیسی: پنجشنبه ٨ ژانویه ٢٠۱۵ - ۱٨ دی ۱۳۹۳