جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۱ آبان ۹, سه‌شنبه

در گوشی‌ها (١)

از: سارا ناصرزاده (پژوهشگر، روان‌درمانگر جنسی و مشاور زوج‌ها)

سلامت و روابط جنسی

(مجموعۀ اول)

فهرست مندرجات

[قبل][بعد]


«در گوشی‌ها» مجموعه برنامه‌ای در راديو فارسی بی بی سی است که به‌عناوينی چون روابط جنسی موفق، اختلالات جنسی، بيماری‌های مقاربتی، همجنس‌گرايی، تغيير جنسيت، روش‌های جلوگيری از بارداری، رابطه جنسی پس از زايمان، روابط جنسی در ميانسالان و کهنسالان، جوانان و روابط جنسی، نقش تغذيه در روابط جنسی و ساير مسائل مربوط می‌پردازد.

سارا ناصرزاده، روان‌درمانگر جنسی (سمت راست) و نازنين جاويد در حال اجرای برنامه

در اين برنامه دکتر سارا ناصرزاده پژوهشگر، روان درمانگر جنسی و مشاور زوج‌ها به‌همراهی متخصصان به‌سئوالات شنوندگان وخوانندگان پاسخ داده است.


[] برنامۀ اول: آموزش و مشاوره در مورد مسایل جنسی

دو رویکرد متفاوت نسبت به‌آموزش بهداشت و روابط جنسی وجود دارد. یک دسته از افراد باور دارند که افراد با گرفتن این آموزش‌ها به‌برقراری ارتباطات جنسی پرخطر تشویق می‌شوند و دسته دیگر عقیده دارند که با دادن آگاهی‌های لازم افراد می‌توانند در موقع لزوم از خودشان حفاظت کنند.

تحقیقات نظر دوم را تایید می‌کنند چون افراد به‌خصوص در سن کم از روی کنجکاو ی به‌دنبال تجربه کردن رابطه جنسی می‌روند. برخی افراد هم به‌خاطر جلب محبت طرف مقابل به‌رابطه جنسی تن می‌دهند.

با آموزش‌های لازم در مورد اندام‌های تناسلی، تفاوت‌های زن و مرد، روابط جنسی، اعتماد به‌نفس و مهارت‌های زندگی می‌شود درصد این‌گونه ارتباطات را به‌حداقل رساند. اما این مهم است که این آموزش‌ها مطابق با سن، جنسیت، ارزش‌های فرهنگی و اعتقادی افراد باشد.

مشکلات جنسی در تمامی جوامع کم و بیش شبیه به‌هم هستند. تنها نگرش جوامع مختلف نسبت به‌مسائل جنسی مختلف و روابط و رفتارهای جنسی مورد قبول و غیر قابل قبول است که نحوه برخورد با این مشکلات را متفاوت می‌کند.

مشاوره زوج‌ها و مشاوره خانواده برای هر فردی، اعم از مجرد و متاهل می‌تواند مفید باشد. مشاوره پیش از ازدواج کمک می‌کند افراد شناخت بهتری از خودشان و طرف مقابل‌شان پیدا کنند که تصمیم بهتری بگیرند و مشاوره پس از ازدواج می‌تواند به‌زوج‌ها کمک کند که با هم ارتباطی راحت‌تر برقرار کنند و ریشه مشکلات‌شان را پیدا کنند.

در ایران مشاوران خانواده، مشاوران پیش از ازدواج و مشاوران امور جوانان وجود دارند و مشاوران زوج‌ها هم به‌تدریج در حال وارد شدن به‌صحنه هستند. سئوالی که پیش می‌آید این است که چه توقعی می‌توان از یک مشاور خوب داشت؟

مشاور همان‌گونه که از اسمش برمی‌آید کسی است که بی‌طرفانه به‌صحبت‌های شما گوش می‌کند، به‌شما خط نمی‌دهد و تنها با سئوالاتی که از شما می‌پرسد به‌شما کمک کند که به‌افکارتان نظم بدهید.

بسياری از مردم، در بيشتر مواقع توصیه و تجویز نمی‌خواهند و همین که افکارشان را برای شخص بی‌طرفی بازگو کنند کافی است تا بتوانند تصمیمی را که متناسب با شرایط زندگی‌شان است بگیرند.

معمولا مشاوره باید متداوم باشد و یک جلسه گرچه مفید است اما نتیجه لازم را نمی‌دهد. وظیفه دیگر مشاور این است که در صورت لزوم بتواند افراد را به‌متخصصان دیگر ارجاع دهد. به‌خصوص در مورد مشکلات جنسی که بعضاً باید هم از نظر روحی و هم از نظر جسمانی مورد بررسی قرار بگیرند تا بهترین نتیجه را بدهند[۱].


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- سارا ناصرزاده، در گوشی‌ها: سلامت و روابط جنسی (مجموعه اول)، وب‌سایت فارسی بی بی سی: پنج شنبه ٠٨ مارس ٢٠٠٧ - ۱٧ اسفند ۱٣٨۵



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها

وب‌سایت فارسی بی بی سی