جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۰ تیر ۲۹, چهارشنبه

آشپزی

از: دانشنامۀ آریانا


فهرست مندرجات

[...][...]


آشپزی (به انگلیسی: Cooking؛ به آلمانی: Kochen؛ برگرفته از واژۀ لاتینی: coquere) عمل آماده‌كردن مواد غذائی برای مصرف است. اين اصطلاح معمولاً به‌معنی محدودتری به كار می‌رود، كه اِعمال گرما به غذا برای تغيير شيميايی طعم، بافت، ظاهر، و يا خواص غذايی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پيش آتش را كشف كرد، آشپزی ويژگی فرهنگی بسيار رايجی شد. هر كشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد كه بسيار متنوع و گوناگون است. به‌طور مثال،ً كشورهای آسيای ميانه غذاها و طرز پختشان شبيه هم است همين‌طور كشورهای اروپايی و امريكايی. غذاها انواع گوناگون دارند. بعضی تندوتیز و بعضی خوشمزه هستند[۱].


[] تاریخچه

شواهد باستانی از غذای پخته (به دو صورت گیاهی و حیوانی)، در زیستگاه‌های انسانی مربوط به اوایل دوران استفاده از آتش موجود می‌باشد.


[] انواع آشپزِی



  • آشپزی افغانی
  • آشپزی ایرانی
  • آشپزی ترکی
  • آشپزی چینی
  • آشپزی رومی
  • آشپزی عربی
  • آشپزی هندی


[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]


[] يادداشت‌ها

يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- فرهاد زعفری هشجين (مدرس بين‌المللی آشپزی)، آشپزی چیست؟، سایت اینترنتی ایران شف (سایت مرجع هتل، رستوران و کافی شاپ در ایران)
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]