جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۳ مرداد ۲۶, یکشنبه

شورای امنیت خواستار انحلال و خلع سلاح داعش شد

از: بخش جهانی بی بی سی

شورای امنیت خواستار انحلال و خلع سلاح داعش شد

فهرست مندرجات

[قبل][بعد]



[] قطعنامه‌ای شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای ۶ نفر را به دلیل بسیج، یا حمایت مالی جنگجویان خارجی در عراق و سوریه تحریم کرد.

این نهاد خواستار خلع سلاح و انحلال فوری گروه‌های مرتبط با القاعده شده است.

گروه‌های شبه‌نظامی افراطی‌گرا اکنون بخش‌های مهمی از عراق و سوریه را تحت کنترل دارند

در این قطعنامه که روز جمعه با رأی مثبت تمام اعضای شورای امنیت تصویب شد آمده است این نهاد آماده تحریم سایر گروه‌هایی است که در حمایت مالی و بسیج نیرو برای گروه‌های تروریستی نقش ایفا می‌کنند.

بر اساس این قطعنامه شش نفری که از این پس با ممنوعیت سفر در سراسر جهان، و توقیف دارایی‌های‌شان روبه‌رو هستند به این قرارند:

  • ابو محمد العدنانی سخنگوی گروه شبه نظامی دولت اسلامی

  • سعید عارف افسر سابق ارتش الجزایر که در سال ۲۰۱۳ از حبس خانگی در فرانسه فرار کرد و به جبهه النصره در سوریه پیوست

  • عبدالمحسن عبدالله ابراهیم الشارخ- تبعه عربستان سعودی و در فهرست افراد تحت تعقیب این کشور که از چهره‌های اصلی تبلیغ النصره در اینترنت است و نیروهای این گروه در بخش لتکیای سوریه را رهبری می‌کند.

  • حمید حمد حمید العلی و حجاج بن فهد العجمی هر دو تبعه کویت‌اند. فعالیت عجمی برای حمایت مالی جنگجویان خارجی به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد شامل دست‌کم یک کارزار توییتری می‌شود.

  • عبدالرحمان محمد ظفر دبیدی الجهانی، رهبر شبکه جنگجویان خارجی جبهه النصره

سامنتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت تصویب این قطعنامه نشانه آمادگی فوری جامعه جهانی برای اقدام علیه کسانی است که دست به اسلحه می‌برند و کسانی که از آن‌ها حمایت می‌کنند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد تعداد جنگجویان خارجی در عراق و سوریه و کشورهای حامی آن‌ها را بی‌سابقه خواند و گفت این قطعنامه می‌تواند جریان پول و نیرو به این گروه‌ها را قطع کند.

گروه شبه نظامی دولت عراق که یکی از شعبه‌های بانک مرکزی عراق را غارت کرده و یک چاه نفت این کشور را نیز در اختیار گرفته پول قابل توجهی در اختیار دارد اما برخی کشورهای غربی معتقدند این گروه هنوز هم برای فعالیت به حمایت مالی خارجی وابسته است.

بر اساس این قطعنامه هرگونه مبادله تجاری با جهادیانی که در حال حاضر کنترل میادین نفتی و دیگر منابع نقدینه‌ساز را بر عهده دارند به‌مثابه حمایت مالی از آن‌هاست و مشمول تحریم می‌شود.

در قطعنامه روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل آمده است که این شورا «به شدیدترین شکل، اقدامات تروریستی گروه دولت اسلامی و ایدئولوژی متعصب و خشونت بار آن، هم‌چنین نقض گسترده موازین حقوق بشر و مبانی بین‌المللی حقوق انسانی را محکوم می‌کند.»

قطعنامه روز جمعه شورای امنیت تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل به تصویب رسیده است.

فصل هفتم این منشور مفاد این قطعنامه را برای کشورهای عضو سازمان ملل لازم الاجرا می‌کند و به شورای امنیت اختیار می‌دهد تا تصمیم‌های مناسب را در بخش‌های اقتصادی یا اعمال فشار اتخاذ کند.

با این‌همه، این فصل استفاده از نیروی نظامی را برای مبارزه با شبه نظامیان لازم الاجرا نمی‌کند.

مقامات امنیتی آمریکا می‌گویند شبه نظامیان گروه دولت اسلامی نفت میدان‌های نفتی و پالایشگاه‌های تحت تصرف خود را به بومیان و قاچاقچیان محلی می‌فروشند و از این راه منابع مالی خود را تقویت می‌کنند.[۱]


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- شورای امنیت خواستار انحلال و خلع سلاح داعش شد، وب‌سایت فارسی بی بی سی (بخش جهانی): جمعه ١۵ اوت ۲۰۱۴ - ۲۴ مرداد ۱۳٩۳



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها

وب‌سایت فارسی بی بی سی (بخش جهانی)