جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۳ دی ۲, سه‌شنبه

آمریکا و طالبان

از: بی‌بی‌سی

آمریکا و طالبان

آمریکا از تعقیب طالبان دست بر می‌دارد



آمریکا از تعقیب طالبان دست بر می‌دارد

۱   دی   ۱۳۹۳
ایالات متحده آمریکا می‌گوید که از روز دوم ژانویه سال آینده میلادی، اعضای گروه طالبان را تنها در صورتی هدف قرار خواهد داد که اقدامات آن‌ها «تهدید مستقیم علیه امنیت آمریکا» محسوب شود.

دریادار جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا اخیرا در یک نشست خبری در واشنگتن گفته است «این‌که فردی عضو گروه طالبان باشد، به تنهایی باعث نمی‌شود که آمریکا علیه او دست به عملیات بزند.»

با این حال، آقای کربی گفته است که آمریکا در برابر آن عده از اعضای گروه طالبان که «جنگ را ادامه می‌دهند و دست به عملیات علیه ما و شرکای افغان ما می‌زنند»، اقدام خواهد کرد.

ملا محمدعمر، از اکتوبر سال ۲۰۰۱ در لیست افراد تحت تعقیب آمریکا قرار دارد و این کشور برای دستگیری او، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

ملا محمدعمر، رهبر گروه طالبان از اکتبر سال ۲۰۰۱ در لیست افراد تحت تعقیب آمریکا قرار دارد و این کشور برای ارائه اطلاعاتی که منجر به بازداشت و یا از بین بردن او بشود، ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در پاسخ به سئوال خبرنگاری در رابطه با این‌که آیا افرادی در این لیست قرار دارند، از جمله رهبر گروه طالبان، از این پس به‌دلیل اعمال گذشته‌شان مورد تعقیب قرار نخواهند گرفت، گفت: «نمی‌دانم می‌توانم این سئوال را جواب بدهم یا نه؟ به‌عنوان رهبر شناخته شده طالبانی که هنوز هم دست به اقداماتی می‌زنند که امنیت ما و متحدان ما را به خطر می‌اندازند، هم‌چنان می‌تواند هدف عملیات نظامی آمریکا باشد.»

آقای کربی افزود که صریح‌تر از این نمی‌تواند پاسخ بدهد. اما، او هم‌چنین گفت که پس از دوم ژانویه، این وظیفه دولت و نیروهای امنیتی افغانستان خواهد بود که به‌دنبال افرادی مانند ملاعمر باشند.

آقای کربی گفته است عضویت در گروه طالبان به تنهایی نمی‌تواند دلیلی برای تعقیب افراد باشد

این تاریخ روز پایان ماموریت عملیاتی نیروهای نظامی خارجی در افغانستان و تغییر آن به برنامه‌های آموزشی و حمایتی از نیروهای امنیتی این کشور است.

اواخر هفته گذشته سایت افشاگر ویکی لیکس گزارشی از سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، منتشر کرد که در آن کشتن رهبران طالبان اقدامی با تاثیر اندک ارزیابی شده است.

این گزارش که در سال ۲۰۰۹ نوشته شده درباره تحلیل شیوه‌های ترور و حذف اعضای ارشد طالبان و هم‌چنین نکات مثبت و منفی این خط مشی است.

بنابر این گزارش، توانایی گروه طالبان در جایگزین کردن رهبران کشته‌شده‌اش، مانع از تأثیر عملیات نیروهای ائتلاف علیه این گروه است.

این گزارش «تقویت رابطه گروه‌های مسلح با مردم» و «تندرو شدن رهبران باقی‌مانده گروه شبه نظامی» را از آسیب‌های احتمالی چنین عملیاتی می‌داند.

در زمینه‌ی حذف رهبران طالبان در افغانستان نیز گزارش سیا می‌گوید گروه طالبان «توانایی خوبی در جایگزین‌ ساختن نیروهایش به‌ویژه در سطوح میانی» دارد.[۱]