جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۸۸ تیر ۲۵, پنجشنبه

تجليل از سالروز ولادت عبدالرحمن پژواک

از نود و پنجمين سالروز ولادت عبدالرحمن پژواک سياستمدار، ديپلمات و شخصيت بزرگ فرهنگى افغانستان طى يک سمينار علمى تجليل به عمل آمد.

در اين سمينار که از سوى وزارت امور خارجه افغانستان برگزار گرديده بود، سياستمداران، نويسندگان و صاحب‌نظران از سراسر کشور شرکت کرده بودند.

حامد کرزى رئيس جمهور افغانستان با ارسال پيام، پژواک را شخصيت قابل احترام و افتخار مردم افغانستان خوانده بود. در پيام رئيس جمهور آمده بود، زمانى که پژواک با يک حمايت فرهنگى وارد وزارت امور خارجه کشور شده وظايف ديپلماتيک برايش سپرده شد، در اين بخش کار نيز موفق بود و به سطح بين‌المللى به حيث يک ديپلومات افغان از سوى جامعه جهانى شناخته شد.

سخى غيرت مسئول اداره‌ى ديپلماسى وزارت امور خارجه کشور در مورد شخصيت عبدالرحمن پژواک و کاکردهاى آن در عرصه‌ى ديپلماسى گفت: شخصيت پژواک بايد از دو بعد مورد مطالعه قرار گيرد، يکى بعد داخلى است، که به جرئت می‌توان گفت، که وى يک محور همگرايى و وحدت ملى در افغانستان بود و دليل‌اش اين است، که وى براساس وسعت معلومات که داشت ذره ذره‌ى خاک اين وطن را دوست داشت و به وطن خود عشق می‌ورزيد.

در بعد بين‌المللى پژواک توانست، زمانی که افغانستان در حالت انزوا قرار داشت، مرکز توجه جهانيان قرار دهد.

عبدالرحمن پژواک در سال ١٢٩٨ هـ ش در ولسوالى سرخرود ولايت ننگرهار به دنيا آمد، تا منصب سفير و نماينده‌ى دايمى افغانستان در سازمان ملل وظايف مختلف را به خوبى انجام داد.

پژواک در پهلوى اينکه يک سياستمدار و ديپلمات موفق بود، در عرصه‌ى ادب نيز دست بالا داشت و به زبانهاى پشتو، درى وانگليسى نوشته‌هاى ارزشمندى را به جا گذاشته است.

عبدالرحمن پژواک در هجدهم جوزا سال ١٣٧٤هـ ش در ديار هجرت در حيات‌آباد پيشاور نسبت مريضی‌ که عايد حالش گرديده بود، به عمر هفتاد و شش سالگى درگذشت و در ولسوالى سرخرود ولايت ننگرهار به خاک سپرده شد.

جُستارهای وابسته




منابع


خبرگزاری صدای افغان (آوا) ننگرهار، ۷ جدی ۱۳۸۷، کد مطلب: ۳۹۸۳