جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۲ شهریور ۲, شنبه

رزمی، زلمی

از: دانشنامه‌ی آریانا

فهرست مندرجات

[...][...]


زلمی رزمی (زادۀ ۱٣٣٣ خ -)، شاعر، نویسنده و پژوهشگر اهل افغانستان است که اکنون مدیر مسئول و سردبیر نشریۀ «تصویر» و رئیس انتخابی شورای مهاجران افغان در آلمان می‌باشد[۱].


[] زندگی‌نامه

زلمی رزمی، در ۱۸ میزان ۱٣٣٣ خورشیدی (۱۹۵۴ میلادی)، در شهر کهنۀ کابل زاده شد. آموزش‌های ابتدایی را در سال ۱۳۳۹، ابتدا در مدرسۀ (مکتب) عاشقان و عارفان آغاز کرد و از کلاس (صنف) چهارم، در دبیرستان (لیسه) امانی (نجات) ادامه داد و در سال ۱۳۵۱ فارغ‌التحصیل شد[٢]. مدتی در انستیتوی علوم اجتماعی در پولی‌تکنیک کابل به تحصیل پرداخت[٣] و از سال ۱۳٦۲ وارد دانشکدۀ شبانۀ ادبیات در دانشگاه کابل شد و مدرک کارشناسی در رشتۀ ادبیات دری را در سال ۱۳٦٦ به‌دست آورد[۴].

در سال ۱۳۵۲، در «پشتنی تجارتی بانک» استخدام شد. سپس، تا قوس ۱۳۵۷، مدتی در وزارت مخابرات و سپس به‌عنوان مدیرسینما زینب‌ننداری خدمت کرد. پس از کودتای هفتم ثور ۱۳۵۷، نظر به جو سیاسی حاکم در کشور، در سال ۱۳۵۸، بیکار بود[۵]. پس از آن، از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳٦۷، در موسسه افغان فیلم به‌عنوان مدیر عمومی تورید[٦] و سانسور فیلم و سینماها به کار پرداخت[٧]. در سال ۱۹۸۸ میلادی، به هندوستان رفت و مدت دو سال در آنجا اقامت گزید و سپس، در سال ۱۹۹۰، به کشور آلمان پناهنده شد و تاکنون در شهر ... سکونت دارد[٨].

رزمی، در آلمان به‌عنوان آموزگار شطرنج مشغول به‌کار می‌باشد. او از دسامبر ٢٠٠۴ تا کنون، مدیر مسئول و سردبیر نشریۀ «تصویر» است[۹] و در ٨ مه ٢٠٠۹، به‌سمت رئیس شورای مهاجران افغان در این کشور انتخاب شد[۱٠].


[] آثار

زلمی رزمی، از دورۀ نوجوانی به‌نویسندگی روی آورد و صدها مقاله‌های ادبی، سیاسی، اجتماعی، پژوهشی، طنز و زندگی‌نامه‌های شعرا، نویسندگان و هنرمندان افغانستان را در نشریه‌های داخلی و بیرون‌مرزی به‌دست نشر سپرد. نمونه‌های این مقالات را می‌توان در سایت‌های انترنتی، فیسبوک و برخی از جراید و مجلات بیرون‌مرزی و به‌ویژه نشریۀ «تصویر» مشاهده کرد[۱۱].


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی با همکاری آقای زلمی رزمی برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- شورای مهاجران افغان، در سال ۱۹۹۲ میلادی، رسماً در محاکم آلمان ثبت شده و کار خود را آغاز کرده است.
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]- منظور از واژۀ «تورید فیلم»، واردات و صادرات فیلم است. شعبه (دفتر) تورید و سانسور افغان فیلم، افزون برخرید فیلم‌های خارجی، بازاریابی و فروش فیلم‌های تولیدی افغان فیلم را نیز به‌عهده داشت. همچنین، این شعبه، به سانسور (چک و کنترل) فیلم‌های سینمایی کشورهای خارجی از نظر پالیسی نشراتی، و تنظیم برنامه‌های نمایش‌های سینماها و مراقبت از چگونگی نمایش‌های سینمایی می‌پرداخت.
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[۱ ٢ ٣ ۴ ۵ ٦ ٧ ٨ ٩ ۱٠ ۱۱ ۱٢ ۱٣ ۱۴ ۱۵ ۱٦ ۱٧ ۱٨ ۱۹ ٢٠]