جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۲ بهمن ۱۱, جمعه

افغانستان به روایت دیگر

از: بنیاد آرمان‌شهر (فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر)

افغانستان به روایت دیگر

فهرست مندرجات




[] کمپاین «افغانستان به روایت دیگر» آغاز می‌شود

کابل، پاریس، ۸ دلو ۱۳۹۲ (۲۸ جنوری ۲۰۱۴) – درست دو ماه پیش از انتخاب ریاست جمهوری تازه در افغانستان، آرمان‌شهر (OPEN ASIA) و فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر کمپاین «افغانستان به روایت دیگر» را آغاز می‌کنند. هدف این کمپاین به راه‌اندازی گفت‌وگو و بحث درباره ساختن جامعه‌ای است از که حقوق زنان و حقوق بشر حفاظت کند.

تا پیش از انتخابات مهم ریاست جمهوری در آپریل ۲۰۱۴، ظرف ۵۰ روز ۵۰ گفت‌وگو با فعالان تأثیرگذار در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در روزنامه هافینگتون پست بخش فارسی بی‌بی‌سی و روزنامه سراسری ۸ صبح منتشر خواهد شد.

عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، می‌گوید: «این انتخابات گامی مهم در گذار دموکراتیک است که افغان‌ها مطالبه می‌کنند. جامعه مدنی در فرایند بازسازی خود به‌سر می‌برد. زمان آن است که فعالان جامعه مدنی چشم‌انداز خود از آینده کشور را بیان کنند و به گوش جهانیان برسانند.»

نهادهای دولتی افغانستان در اثر جنگ، فقر، شکاف‌های اجتماعی و توسعه‌نیافتگی ویران‌ساز فلج شده و هنوز ضعیف هستند و حاکمیت قانون و حکومت‌داری کارآمد وجود ندارد. با وجود این موانع بسیار سخت، مردم به آینده‌ای صلح‌آمیز امیدوار هستند. شهروندان عادی، به‌ویژه زنان و نسل تازه‌ای از فعالان جوان جامعه مدنی، بدون تزلزل، باور خود به پیشرفت، عدالت و برقراری آزادی در افغانستان را به نمایش گذاشته‌اند. این فعالانِ خواهان تغییر مثبت در افغانستان از طریق کمپاین «افغانستان به روایت دیگر» صدای خود را به گوش می‌رسانند.

گیسو جهانگیری، رییس اجرایی آرمان‌شهر، توضیح می‌دهد: «ملاحظات جدی امنیتی مانع از مشارکت شهروندان در فرایند دموکراتیک یا خانواده‌ها از فرستادن دخترانشان به مدرسه نشده‌اند. دانشگاه‌ها لبریز از دانشجو هستند و معلمان درهای مدرسه‌ها را باز نگه‌داشته‌اند. تمام بازیگران بین‌المللی که در شکل‌دهی به آینده افغانستان شرکت دارند باید به این پیشرفت توجه و برای حفظ آن اقدام کنند.»

زنان و دختران در افغانستان از حقوق خود برای رفتن به مدرسه و دانشگاه دفاع می‌کنند. آن‌ها خواهان حقوق برابر با شهروندان مرد در زمینه اشتغال هستند. آن‌ها حقوق سیاسی خود را با رأی دادن و نامزد شدن در انتخابات مورد استفاده قرار می‌دهند. احزاب سیاسی و جنبش‌های جدید با برنامه‌های طرف‌دار دموکراسی به ثبت رسیده‌اند؛ نمایندگان تحصیل کرده و متعهد وارد پارلمان شده‌اند. منابع اطلاع‌رسانی به شدت افزایش یافته‌اند و صدها فرستنده رادیویی، کانال‌های تلویزیونی و روزنامه تأسیس شده‌اند. در عین حال، جامعه مدنی با سازمان‌ها، شبکه‌ها، و ابتکارهای فرهنگی و ورزشی که مشارکت مدنی و حقوق بشر شامل حقوق زنان را ترویج می‌کنند، گسترش یافته است.

افغانستان به روایتی دیگر صدای مطالبه مردان و زنان برای جامعه‌ای باز و فراگیر در افغانستان است. مهم‌تر از آن، این کمپاین مشارکت زنان در فرایند انتخاباتی را با گسترش آگاهی و دانش در میان زنان درباره حقوق اساسی آن‌ها و گزینه‌های انتخاباتی شان به پیش خواهد برد. «افغانستان به روایتی دیگر» با این کار می‌کوشد به پیدایش فرهنگ دموکراسی، حقوق بشر و برابری زن و مرد در افغانستان کمک کند[۱].


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- پیام رسانه‌ای مشترک فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و بنیاد آرمان‌شهر: کمپاین «افغانستان به روایت دیگر» آغاز می‌شود، وب‌سایت فارسی بنیاد آرمان‌شهر: چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها

وب‌سایت فارسی بنیاد آرمان‌شهر