فهرست مندرجاتآمار آوارگان در جهان
[قبل] [بعد]
[↑] آمار آوارگان در جهان
آمار آوارگان در سراسر جهان با افزایشی روزافزون مواجه شده و به سطح سال ۱۹۹۴ رسیده است. سازمان ملل در گزارشی به این مناسبت، اصلیترین دلیل رشد این آمار را جنگ داخلی سوریه خوانده است.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن (۲۹ خرداد)، گزارشی از شمار آوارگان و متقاضیان پناهندگی در سال ۲۰۱۲ منتشر کرد. طبق این گزارش، ۴۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر درسراسر جهان طی سال گذشته میلادی، مجبور به ترک وطن خود شدهاند. این رقم ۳ میلیون نفر از سال ۲۰۱۱ بیشتر است.
در گزارش یادشده آمده که از این میزان، ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر پناهنده، ۹۳۷ هزار نفر متقاضی پناهندگی و ۲۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آواره و دربهدر هستند. این آمار بر اساس اطلاعات ارائه شده دولتها، سازمانهای مردم نهاد و ارگانهای خود سازمان ملل تنظیم شده است.
بیشتر کسانی که مجبور به ترک میهن خود شدهاند، از جنگ و آسیبهای آن فرار کرده و عمدتا از کشورهای افغانستان، سومالی، عراق، سوریه و سودان آمدهاند.
جنگ داخلی در سوریه منجر به گریز دستکم ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار شهروند سوری به کشورهای همسایه شدهاست.
کودکان آواره سوری در ترکیه
در این گزارش همچنین از موج فزاینده آوارگی در مالی، کنگو، سودان و اتیوپی یاد شده که مسبب آن ناآرامیهای داخلی این کشورهاست.
آنتونیو گوتهرس، کمیسیر عالی سازمان ملل در امور آوارگان اعلام کرده که شمار کنونی پناهندگان، رقمی هشداردهنده است. وی گفته است: «این آمار آیینه رنج و مشقت مردم و نشانگر مشکلات عدیده در جامعه جهانی است.» گوتهرس تاکید کرده که یکی از راههای کاهش این آمار، یافتن راهحلی مناسب و به موقع برای مشکلات موجود است.
در این گزارش، افغانستان همچنان در صدر آمار متقاضیان پناهندگی قرار دارد. از هر چهار پناهنده در سراسر جهان، یک نفر افغان است.
۸۱ درصد آوارگان در سال ۲۰۱۲ از کشورهای در حال رشد آمدهاند. این آمار تا ده سال پیش ۷۰ درصد بود.
در گزارش سال ۲۰۱۲ سازمان ملل آمده که پاکستان با دارا بودن ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار پناهنده و پناهجو، در صدر کشورهای میزبان پناهندگان قرار دارد. پس از پاکستان، ایران با ۸۶۸ هزار و ۲۰۰ پناهنده و آلمان با ۵۸۹ هزار و ۷۰۰ پناهجو در ردههای دوم و سوم قرار دارند.
سازمان ملل از کسانی که برای در امان ماندن از شکنجه و تعقیب، خاک کشور خود را ترک کردهاند، به عنوان پناهنده، و از کسانی که برای مصون ماندن از آسیب جنگ داخلی، منطقهای را ترک گفتهاند، بهعنوان آواره نام برده است.[۱]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط مهدیزاده کابلی ارسال شده است.
[↑] پینوشتها
[۱]- سازمان ملل از رشد آمار آوارگان در جهان خبر داد، وبسایت دویچه وله فارسی: پنجشنبه ۱۹ ژوئن ٢٠۱۴ - ٢۹ خردادماه ۱٣۹٣
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□ وبسایت دویچه وله فارسی