اوا براون (Eva Braun) (زادۀ ۱۹۱٢ م - درگذشتۀ ۱۹۴۵ م)، معشوقه يا همسر غير رسمی آدولف هيتلر، رهبر ديکتاتور حزب نازی و کشور آلمان، بود.
[↑] زندگینامه
اوا آنا پائولا براون دختر فریدریش فریتز براون در روز ٦ فوریه سال ۱۹۱٢ ميلادی در شهر مونیخ آلمان زاده شد. پدرش معلم و مادرش که فرانزیسکا فانی کرانبرگر نام داشت خانهدار بود. آنها از خانوادههای محترم ساکن منطقه باواریا بودند. اوا دو خواهر دیگر بهنامهای ایلزه و مارگارت داشت و خود فرزند دوم بهحساب میآمد. گفتهاند، پدر اوا همیشه در آرزوی داشتن یک پسر بود و قبل از تولد او نام پسرش را رودلف انتخاب کرده بود. زندگی پنج نفره آنها بهسختی اداره میشد؛ اما پس از مدتی با ارثیهای که از طرف یکی از اقوام به آنها تعلق گرفت صاحب زندگی نسبتا مرفهی شدند.
اوا، در دوران تحصيل، به درس خواندن علاقهای نداشت چون کتابهای تحصیلی را سراسر توهین به تاریخ کشورش میدید (کتابهای درسی آلمان، در آن زمان توسط کشورهای پیروز جنگ جهانی اول نوشته شده بود) و نهایتاً، در سال ۱۹۲۹ مدرسه را ترک کرد. پدرش به این مساله واکنش شدیدی نشان داد و در خانه مقررات بهمراتب دست و پاگیرتری را به اجرا گذارد.
تنگنای مالی باعث شد اوا براون در یکی از عکاسخانههای مشهور بهنام هوفمن مشغول بهکار شود و در این عکاسخانه بود که وی برای اولینبار با آدولف هيتلر ملاقات کرد.
اوا براون دختر نجیب و زیبا و عاشق آلمان و حزب نازی بود. این سبب شده بود، هنگامی که هیتلر رهبر حزب به عکاسخانهیی که او در آن کار میکرد، میآمد، وی همه سعی و تلاش خود را مینمود تا بهترین و زیباترین عکسهای ممکن را از هيتلر بگیرد. او میخواست در خطوط چهره آدولف هیتلر قدرت آلمان و عشق به سرزمین مظلوماش که پس از جنگ جهانی اول دچار بحران و هزار مصیبت دیگر شده بود و مجبور بود طبق عهدنامه ورسای خراج به انگلیس و فرانسه بپردازد، را نشان دهد. اوا در هیتلر این توان را میدید که او میتواند کشورش را نجات بخشد. با این که هیتلر هنوز شناسنامه آلمانی نداشت او شیفته این مرد اتریشی شده بود.
در سال ۱۹٣٢ هیتلر شناسنامه آلمانی گرفت و به تابعیت آلمان درآمد؛ آلمانی که بهخاطر آن پانزده سال قبل در جنگ جهانی اول در جبهه فرانسه به مدت یک سال کور و زخمی شد.
همان سال هیتلر هنگامی که اوا براون فقط ٢٠ سال داشت از او خواست که باهم زندگی کنند. این در حالی بود که هیتلر در آن زمان ۴٣ سال داشت.
اوا با وجود مخالفت پدرش پیشنهاد آدولف هیتلر را عاشقانه پذیرفت و از آن پس تا آخرین لحظه عمر در کنار او زندگی کرد.
یک سال بعد در ژانویه ۱۹٣٣ هیتلر پس از پیروزی در انتخابات به صدراعظمی رسید و کابینه خود را با همکاری حزب دست راستی آلمان تشکیل داد. پس از اندکی با مرگ هیندنبورگ رئیس جمهور آلمان شد.
گرمای عشق اوا براون قلب زخمی هیتلر از عشق ناکام گذشته ژلی روبال، گرمایی دوباره بخشید. او توانست دوباره استواری و اقتدار سیاسی و مبارزاتی خویش را بهدست بیاورد.
هیتلر پس از بهقدرت رسیدن هرگز اوا براون را در امور دولتی و سیاست دخالت نمیداد و بهندرت در مراسم او را به همراه خود میبرد و عملا اوا در سایه هیتلر زندگی میکرد.
اوا براون اغلب به اسکی و یا دوختن لباس برای عشقش میپرداخت و پناه آخر آدولف بود. این مسیر را تا آخرین لحظه عمر ادامه داد.
در هنگامی که سقوط برلین نزدیک شده بود، هیتلر مایل نبود اوا براون را بههمراه خود به پناهگاه زیر زمینی ببرد، اما اوا اصرار کرد که میخواهد در کنار او بمیرد.
اوا ۱٣ سال همسر غیر رسمی هیتلر بود. هیتلر در روز ٢۹ آوریل سال ۱۹۴۵ در مراسمی ساده که در پناهگاه زیر زمینی و با حضور تعداد اندکی از جمله جوزف گوبلز، وزیر تبلیغات آلمان نازی و همسرش برگزار شد، بهطور رسمی با اوا براون ازدواج کرد و روز بعد، مادامی که پناهگاه وی در شهر برلین از نزدیک زیر آتش ارتش سرخ بود، با تپانچه خودکشی کرد و اوا در همان لحظه با خوردن سیانور روح عشقاش را یک لحظه هم تنها نگذاشت. گوبلز وزیر فرهنگ رژیم نازی طبق وصیت هیتلر پس از مردن آن دو، اجساد آنها را در گودالی که از پرتاب بمبهای متفقین پدید آمده بود، با بنزین سوزاند تا بهدست سربازان شوروی نیفتند و سپس خود همسر و فرزندانش به شکل دستهجمعی خودکشی کردند. با وجود این، سربازان شوروی بقایای اجساد نیمه سوخته آنها را بهدست آوردند.
اوا براون هنگام مرگ فقط ٣٣ سال داشت و نام او که فقط مدت ٢۴ ساعت همسر رسمی آدولف هيتلر بود در کنار نام هيتلر در تاریخ ثبت شد.[۱]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط مهديزاده کابلی با برداشت آزاد از مقالۀ "اوا براون (همسر آدلف هیتلر)" بازنويسی شده است.
[↑] پینوشتها
[۱]- برداشت آزاد از: اوا براون (همسر آدلف هیتلر)، باشگاه دانشجويان دانشگاه پيام نور
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□ باشگاه دانشجويان دانشگاه پيام نور
[برگشت به بالا] [گفت و گو و نظر کاربران در بارهٔ مقاله]