[افغانستان] [غذا]
غذاهای افغانی به نوعی بیانگر جایگاه هنر آشپزی در فرهنگ افغانستان است. سنتهای مختلف در هنر آشپزی افغانی بخشی جداییناپذیر از رسم ریشهدار مهماننوازی افغانها را تشکیل میدهند[*].
از لحاظ شباهت غذایی، غذاهای افغانی تا حدی شبیه به غذاهای کشورهای همجوار است، اما تفاوتهای هم در آنها مشاهده میشود و پارهای غذاهای افغانی ویژگیهای خود را دارد.
[↑] انواع غذاها
غذاهای افغانی از تنوع بیشتر برخوردار هستند که اغلب ترکیبی از گروههای غذایی گوناگون، مانند: غلات، حبوبات، سبزیها و پروتئینهای گیاهی و حیوانی در همه آنها دیده میشود. بهطور کلی غذاهای افغانی را میتوان در انواع زیر طبقهبندی کرد:
- آشها
- شورباها (آبگوشتها)
- سوپها
- کبابها
- کباب چوپان
- کباب سلطانی
- نرگس کباب
- شش کباب
- جگر کباب
- کباب چوپان
- قورمهها (خورشها)
- بورانیها
- بورانی بادنجان
- بورانی بادنجان
- چلو و پلو
- قابلی پلو
- سبزی پلو
- چلو کباب
- چلو مرغ
- زرده پلو با خلال نارنج
- قابلی پلو
- کوفتهها
- کوفته کابلی
- کوفته کابلی
- دلمهها
- اشکنهها
- حلیمها
- خوراکهای خمیری
- بولانی
- آشک
- منتو
- پراته
- سمبوسه (سنبوسه)
- بولانی
- سالادها
- ترشیها
- کلوچه و کیک
- شرینیها
- مرباها
- شربتها
- شیریخ و ژاله (بستنیها)
- نان
- سایر غذاها
[↑] ...
[۱]
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط … برشتۀ تحرير درآمده است.
[↑] پيوستها
پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:
[↑] پینوشتها
[۱]-
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□
□
□
□
[↑] پيوند به بیرون
□ [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]