ه‍.ش. ۱۳۹۰ فروردین ۶, شنبه

غذاهای افغانی

از: دانشنامه‌ی آریانا

فهرست مندرجات

[افغانستان][غذا]


غذاهای افغانی به نوعی بیانگر جایگاه هنر آشپزی در فرهنگ افغانستان است. سنت‌های مختلف در هنر آشپزی افغانی بخشی جدایی‌ناپذیر از رسم ریشه‌دار مهمان‌نوازی افغان‌ها را تشکیل می‌دهند[*].

از لحاظ شباهت غذایی، غذا‌های افغانی تا حدی شبیه به غذاهای کشورهای همجوار است، اما تفاوت‌های هم در آن‌ها مشاهده می‌شود و پاره‌ای غذاهای افغانی ویژگی‌های خود را دارد.


[] انواع غذاها

غذاهای افغانی از تنوع بیشتر برخوردار هستند که اغلب ترکیبی از گروه‌های غذایی گوناگون، مانند: غلات، حبوبات، سبزی‌ها و پروتئین‌های گیاهی و حیوانی در همه آن‌ها دیده می‌شود. به‌طور کلی غذاهای افغانی را می‌توان در انواع زیر طبقه‌بندی کرد:

  • آش‌ها
  • شورباها (آبگوشت‌ها)
  • سوپ‌ها
  • کباب‌ها
    • کباب چوپان
    • کباب سلطانی
    • نرگس کباب
    • شش کباب
    • جگر کباب
  • قورمه‌ها (خورش‌ها)
  • بورانی‌ها
    • بورانی بادنجان
  • چلو و پلو
    • قابلی پلو
    • سبزی پلو
    • چلو کباب
    • چلو مرغ
    • زرده پلو با خلال نارنج
  • کوفته‌ها
    • کوفته کابلی
  • دلمه‌ها
  • اشکنه‌ها
  • حلیم‌ها
  • خوراک‌های خمیری
    • بولانی
    • آشک
    • منتو
    • پراته
    • سمبوسه (سنبوسه)
  • سالادها
  • ترشی‌ها
  • کلوچه و کیک
  • شرینی‌ها
  • مرباها
  • شربت‌ها
  • شیریخ و ژاله (بستنی‌ها)
  • نان
  • سایر غذاها


[] ...




[۱]
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]-
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]