- طرز تهیه
- …
- …
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- يادداشتها
- پيوستها
- پینوشتها
- جُستارهای وابسته
- سرچشمهها
- پيوند به بيرون
[غذاهای افغانی]
قابلی پلو یکی از مهمترین اقلام آشپزی افغانی است. این پلو ظاهراً از هنر آشپزی ترکتباران افغانستان سرچشمه گرفته و بهتدریج در بین اقوام دیگر این کشور جایگاه خود را یافته است. امروزه تمامی مردم افغانستان با این غذای لذیذ آشنا هستند.
[↑] طرز تهیه
قابلی پلو یک غذای سنتی افغانهاست که از برنج باریک، گوشت یخنی گوسفند، زردک، کشمش، خسته و پسته تهیه میشود. قابلی پلو در سمت شمال افغانستان بیشتر رواج دارد و بهطرز متفاوت پخته میشود. برنج قابلی پلو ازبکی صاف نمیشود و آن را در دیگهای چودنی میپزند در پختن قابلی ازبکی از روغن کنجد و زغر استفاده میشود که مزه و طعم خاص دارد.[*]
قابلی پلو در آشپزی افغانی در سه مرحله تهیه میشود: تهیه خلال روی قابلی پلو بويژه از کشمش و زردک، تهیه گوشت یخنی و سپس جوشاندن، صاف کردن و دم کردن برنج. در مرحلهی پایانی میتوان گوشت، خلال کشمش و زردک را همراه با برنج دم کرد.
مواد لازم
- ۱- برنج باریک: چهار پیمانه (یک کیلو)
۲- گوشت گوسفند: یک کیلو
۳- روغن: ٢٠٠ گرم
۴- پیاز: دو عدد
۵- بوره (شکر): سه قاشق غذاخوری
۶- نمک: به مقدار لازم
۷- آب: به مقدار لازم
۸- چهار مصالحه (ادویه: زیره، میخک، دالچینی و هل کلان)؛ همه بهصورت کوبیده شده
۹- زردک
۱٠- کشمش
۱۱- خلال پسته و بادام
[↑] …
[↑] …
[↑] :
[↑] :
[↑] :
[↑] :
[↑] :
[↑] :
[↑] :
[↑] :
[۱]
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]
[٢۱]
[٢٢]
[٢٣]
[٢۴]
[٢۵]
[٢٦]
[٢٧]
[٢٨]
[٢۹]
[٣٠]
[٣۱]
[٣٢]
[٣٣]
[٣۴]
[٣۵]
[٣٦]
[٣٧]
[٣٨]
[٣۹]
[۴٠]
[۴۱]
[۴٢]
[۴٣]
[۴۴]
[۴۵]
[۴٦]
[۴٧]
[۴٨]
[۴۹]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط … برشتۀ تحرير درآمده است.
[↑] پيوستها
پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:
[↑] پینوشتها
[۱]-
[۲]-
[۳]-
[۴]-
[۵]-
[۶]-
[٧]-
[۸]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱۲]-
[۱۳]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱۶]-
[۱٧]-
[۱۸]-
[۱۹]-
[٢٠]-
[٢۱]-
[٢۲]-
[٢۳]-
[٢۴]-
[٢۵]-
[٢۶]-
[٢٧]-
[٢۸]-
[٢۹]-
[۳٠]-
[۳۱]-
[۳۲]-
[۳۳]-
[۳۴]-
[۳۵]-
[۳۶]-
[۳٧]-
[۳۸]-
[۳۹]-
[۴٠]-
[۴۱]-
[۴۲]-
[۴۳]-
[۴۴]-
[۴۵]-
[۴۶]-
[۴٧]-
[۴۸]-
[۴۹]-
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□
□
□
□
[↑] پيوند به بیرون
□ [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]
□
□
[برگشت به بالا] [گفت و گو و نظر کاربران در بارهٔ مقاله]