جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۰ فروردین ۷, یکشنبه

قابلی پلو

از: دانشنامه آریانا


فهرست مندرجات

[غذاهای افغانی]


قابلی پلو یکی از مهم‌ترین اقلام آشپزی افغانی است. این پلو ظاهراً از هنر آشپزی ترک‌تباران افغانستان سرچشمه گرفته و به‌تدریج در بین اقوام دیگر این کشور جایگاه خود را یافته است. امروزه تمامی مردم افغانستان با این غذای لذیذ آشنا هستند.


[] طرز تهیه

قابلی پلو یک غذای سنتی افغان‌هاست که از برنج باریک، گوشت یخنی گوسفند، زردک، کشمش، خسته و پسته تهیه می‌شود. قابلی پلو در سمت شمال افغانستان بیشتر رواج دارد و به‌طرز متفاوت پخته می‌شود. برنج قابلی پلو ازبکی صاف نمی‌شود و آن را در دیگ‌های چودنی می‌پزند در پختن قابلی ازبکی از روغن کنجد و زغر استفاده می‌شود که مزه و طعم خاص دارد.[*]


قابلی پلو در آشپزی افغانی در سه مرحله تهیه می‌شود: تهیه خلال روی قابلی پلو بويژه از کشمش و زردک، تهیه گوشت یخنی و سپس جوشاندن، صاف کردن و دم کردن برنج. در مرحله‌ی پایانی می‌توان گوشت، خلال کشمش و زردک را همراه با برنج دم کرد.


مواد لازم

    ۱- برنج باریک: چهار پیمانه (یک کیلو)
    ۲- گوشت گوسفند: یک کیلو
    ۳- روغن: ٢٠٠ گرم
    ۴- پیاز: دو عدد
    ۵- بوره (شکر): سه قاشق غذاخوری
    ۶- نمک: به مقدار لازم
    ۷- آب: به مقدار لازم
    ۸- چهار مصالحه (ادویه: زیره، میخک، دالچینی و هل کلان)؛ همه به‌صورت کوبیده شده
    ۹- زردک
    ۱٠- کشمش
    ۱۱- خلال پسته و بادام


چگونگی تهیه




[]



[]



[] :



[] :



[] :



[] :



[] :



[] :



[] :



[] :



[۱]
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]

[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]

[٢۱]
[٢٢]
[٢٣]
[٢۴]
[٢۵]
[٢٦]
[٢٧]
[٢٨]
[٢۹]
[٣٠]
[٣۱]
[٣٢]
[٣٣]
[٣۴]
[٣۵]
[٣٦]
[٣٧]
[٣٨]
[٣۹]
[۴٠]
[۴۱]
[۴٢]
[۴٣]
[۴۴]
[۴۵]
[۴٦]
[۴٧]
[۴٨]
[۴۹]

[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]-
[۲]-
[۳]-
[۴]-
[۵]-
[۶]-
[٧]-
[۸]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱۲]-
[۱۳]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱۶]-
[۱٧]-
[۱۸]-
[۱۹]-
[٢٠]-
[٢۱]-
[٢۲]-
[٢۳]-
[٢۴]-
[٢۵]-
[٢۶]-
[٢٧]-
[٢۸]-
[٢۹]-
[۳٠]-
[۳۱]-
[۳۲]-
[۳۳]-
[۳۴]-
[۳۵]-
[۳۶]-
[۳٧]-
[۳۸]-
[۳۹]-
[۴٠]-
[۴۱]-
[۴۲]-
[۴۳]-
[۴۴]-
[۴۵]-
[۴۶]-
[۴٧]-
[۴۸]-
[۴۹]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]




[برگشت به بالا] [گفت و گو و نظر کاربران در بارهٔ مقاله]