جستجو آ ا ب پ ت ث ج چ ح
خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ
ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی

۱۳۹۲ تیر ۱۵, شنبه

کشمش

از: دانشنامه‌ی آریانا

فهرست مندرجات

[میوه‌جات][میوه‌های خشک]


کشمش (به انگلیسی: Raisin)، میوه خشک مغذی (انگور خشک شده[۱]) است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود.


[] واژه‌شناسی






[] تاریخچه

کشمش در افغانستان، ایران و مصر، در حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم، به‌عنوان جایزه برای افرادی که محل‌های عبادت را تزیین می‌کردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده می‌شد.


[] انواع کشمش

کشمش، میوه‌ی رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به‌نام‌های مختلف یاد می‌شود: کشمش تیزآبی (طعم بسیار شیرین و دارای خواص و کالری بالا)، کشمش انگوری (طلایی) (بدون هسته با طعم شیرین)، کشمش سبز، کشمش ریزدانه، کشمش درشت‌دانه، کشمش سیاه‌دانه (بیشترین خاصیت دارویی و درمانی را به‌علت دارا بودن آنتوسیانین بالا دارد)، کشمش آفتابی و کشمش غوره‌ای.


[] ترکیبات شیمیایی




[] ارزش غذایی

کشمش، یک غذای پر انرژی، کم‌چرب و کم‌سدیم می‌باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم‌های کم‌سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید است.


[] خواص درمانی

متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد.

مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور می‌کند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می‌شود، بدن را تقویت می‌کند، دهان را خوشبو می‌کند و منبع مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است.

فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلول‌ها جلوگیری می‌کند و موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود و برای درمان بی‌نظمی معده و یبوست مفید است. همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند. در کنار آن پتاسیم را می‌توان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می‌شود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد.


[] تولید کشمش




[] فرآورده‌های کشمش





[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]


[] يادداشت‌ها


يادداشت ۱: اين مقاله برای دانش‌نامه‌ی آريانا توسط مهدیزاده کابلی برشتۀ تحرير درآمده است.



[] پيوست‌ها

پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:



[] پی‌نوشت‌ها

[۱]- عمید، حسن، فرهنگ فارسی عمید، ج ٢، ص ۱٦٣۹
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-



[] جُستارهای وابسته







[] سرچشمه‌ها








[] پيوند به بیرون

[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]