- واژهشناسی
- تاریخچه
- ترکیبات شیمیایی
- انواع کشمش
- ارزش غذایی
- خواص درمانی
- تولید کشمش
- فرآوردههای کشمش
- يادداشتها
- پيوستها
- پینوشتها
- جُستارهای وابسته
- سرچشمهها
- پيوند به بيرون
[میوهجات] [میوههای خشک]
کشمش (به انگلیسی: Raisin)، میوه خشک مغذی (انگور خشک شده[۱]) است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت میشود.
[↑] واژهشناسی
[↑] تاریخچه
کشمش در افغانستان، ایران و مصر، در حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد، تولید شده بود. کشمش در روم، بهعنوان جایزه برای افرادی که محلهای عبادت را تزیین میکردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده میشد.
[↑] انواع کشمش
کشمش، میوهی رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن بهنامهای مختلف یاد میشود: کشمش تیزآبی (طعم بسیار شیرین و دارای خواص و کالری بالا)، کشمش انگوری (طلایی) (بدون هسته با طعم شیرین)، کشمش سبز، کشمش ریزدانه، کشمش درشتدانه، کشمش سیاهدانه (بیشترین خاصیت دارویی و درمانی را بهعلت دارا بودن آنتوسیانین بالا دارد)، کشمش آفتابی و کشمش غورهای.
[↑] ترکیبات شیمیایی
[↑] ارزش غذایی
کشمش، یک غذای پر انرژی، کمچرب و کمسدیم میباشد. بنابراین برای افرادی که رژیمهای کمسدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید است.
[↑] خواص درمانی
متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون میدارد.
مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور میکند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن میشود، بدن را تقویت میکند، دهان را خوشبو میکند و منبع مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است.
فیبر موجود در کشمش از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلولها جلوگیری میکند و موجب کنترل قند خون در بدن میشود و برای درمان بینظمی معده و یبوست مفید است. همچنین فیبر زیاد در کشمش به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. در کنار آن پتاسیم را میتوان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن میشود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد.
[↑] تولید کشمش
[↑] فرآوردههای کشمش
[٢]
[٣]
[۴]
[۵]
[٦]
[٧]
[٨]
[۹]
[۱٠]
[۱۱]
[۱٢]
[۱٣]
[۱۴]
[۱۵]
[۱٦]
[۱٧]
[۱٨]
[۱۹]
[٢٠]
[↑] يادداشتها
يادداشت ۱: اين مقاله برای دانشنامهی آريانا توسط مهدیزاده کابلی برشتۀ تحرير درآمده است.
[↑] پيوستها
پيوست ۱:
پيوست ٢:
پيوست ۳:
پيوست ۴:
پيوست ۵:
پيوست ۶:
[↑] پینوشتها
[۱]- عمید، حسن، فرهنگ فارسی عمید، ج ٢، ص ۱٦٣۹
[٢]-
[٣]-
[۴]-
[۵]-
[٦]-
[٧]-
[٨]-
[۹]-
[۱٠]-
[۱۱]-
[۱٢]-
[۱٣]-
[۱۴]-
[۱۵]-
[۱٦]-
[۱٧]-
[۱٨]-
[۱۹]-
[٢٠]-
[↑] جُستارهای وابسته
□
□
□
[↑] سرچشمهها
□
□
□
□
[↑] پيوند به بیرون
□ [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20]