|
افغانستان و آمریکا
(ديدگاه واشنگتن)
افغانستان و آمریکا
در سال ۲۰۱۲ توکیو میزبان نشستی از حامیان افغانستان بود، با این امید که پول به اندازهای که برای مسلم ساختن توانایی کشور به ادامه پیشرفت از طریق انتقالهای سیاسی و امنیتی در سال ۲۰۱۴ و پس از آن کافی باشد جمع شود. در آنزمان، شرکت کنندگان در کنفرانس موافقت کردند ظرف ۲ سال دوباره تشکیل جلسه دهند و به بررسی چگونگی پیشرفت در افغانستان بپردازند.
آن جلسه، و ارزیابی پیشرفت کشور از زمان کنفرانس توکیو، در اوایل ماه دسامبر در لندن صورت گرفت. جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت «افغانستان آشکارا پیشرفت عظیمی داشته است. انتقال در جریان است.» برای مثال، طی ۲ سال گذشته، نیروهای ایساف بطور منظم مسئولیتهای امنیتی را به نیروهای افغانستان واگذار کردهاند و حالا فقط حمایت محدودی فراهم میآورند. در ماه سپتامبر، برای نخستینبار در تاریخ افغانستان انتقال مسالمتآمیز قدرت از یک رهبر برگزیده به رهبری دیگر، زمانی که دولت جدید وحدت ملی قدرت را بهدست گرفت، انجام شد.
جان کری گفت اشرف غنی و عبدالله عبدالله اکنون یک برنامه اصلاحی را پیشنهاد کردهاند که چارچوب کنفرانس توکیو را توسعه میدهد. وی افزود آنها در این دوره کوتاه گامهایی برای مبارزه با پولشویی و فساد، بهبود وضعیت مالی کشور و تقویت مناسبات با کشورهای همسایه برداشتهاند.
در یک نشانه پیشرفت، روز ۳ دسامبر، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و پاکستان، توافقنامه مهمی برای پروژه انتقال برق امضا کردند که وقتی تکمیل شد، انتقال برق از قرقیزستان و تاجیکستان به پاکستان و افغانستان را تسهیل خواهد کرد.
جان کری گفت مردم افغانستان باید نسبت به این پیشرفتها احساس غرور کنند؛ و در حالیکه به حرکت به جلو ادامه میدهند، میتوانند از حمایت جامعه بینالمللی مطمئن باشند.
وزیر خارجه ایالات متحده گفت واشنگتن متعهد است به کابل در دستیابی به ثبات و کامیابی کمک کند، زیرا بهسود منافع امنیتی آمریکا است.[۱]
[▲] يادداشتها
[▲] پینوشتها
[۱]- آمریکا و افغانستان، وبسایت فارسی صدای آمریکا: چهارشنبه ٢۴ دسامبر ٢٠۱۴ - ٠۳ دی ۱۳۹۳
[↑] جُستارهای وابسته
□
[↑] سرچشمهها
□ وبسایت فارسی صدای آمریکا